Evenimente Industria Mobilei Proiecte Târguri și expoziţii Utile Vreau mobila

CONCURS de proiectare stand național la târgurile internaționale de mobilă

Asociația Producătorilor de Mobilă din România organizează CONCURS de proiectare stand național. Pentru a vă putea înscrie la CONCURS, trebuie să completați FORMULARUL DE PARTICIPARE și să-l trimiteți la APMR până la data de 31 mai 2017. 

APMR

Tema de proiectare:

Realizarea unui nou concept de stand național la târgurile internaționale de mobilă cu finanțare de la bugetul de stat, pentru perioada 2018-2020.

Standul trebuie să fie modern, cât mai apropiat de trendurile actuale din domeniu, atractiv, funcțional, flexibil, stabil, ușor de ridicat și amenajabil într-un timp rezonabil (max. 4 zile). Soluția aleasă va fi completată ulterior cu detaliile constructive necesare punerii în practică a proiectului.

Standul trebuie să răspundă următoarelor cerințe:

– să aibă o concepție unitară într-o structură modernă; se va avea în vedere separarea corespunzătoare a firmelor, pentru a păstra individualitatea fiecăreia (stiluri și produse de mobilă, decorațiuni caracteristice);să asigure o bună vizibilitate a exponatelor;

– să asigure o utilizare eficientă a spațiului de expunere;

– să permită opțional o circulație controlată în cadrul standului național, astfel încât să se poată beneficia de un flux continuu, cu posibila trecere de la un expozant la altul;

– să ofere un concept nou pentru suprafața alocată standului național, o bună semnalizare a prezenței si imaginii în cadrul târgurilor internaționale;

– să propună o cât mai bună semnalizare a prezenței firmelor, fără ca acest lucru să presupună spațiu ocupat suplimentar;

– să propună elemente de structură ușoară, dar rezistentă, din materiale moderne, fiabile în condiții de montaj repetat care urmăresc unitatea şi stabilitatea standului, dar şi să ofere expozanților flexibilitate, putând să opteze pentru închideri totale sau parțiale, opace sau transparente;

– să permită transportul și depozitarea în condiții optime a elementelor de structură, un montaj/demontaj rapid și cu minimum de manoperă şi echipamente;

– să propună un sistem de iluminat, ce va pune în valoare exponatele și zone specifice;

Standurile vor fi amplasate în spații interioare (hale expoziționale), în cadrul expozițiilor internaționale de mobilier organizate în diverse orașe din lume. (Amplasarea exactă și suprafețele puse la dispoziție vor fi stabilite ulterior, de comun acord cu organizatorul expoziției din țara respectivă).

Se va lua în considerație un stand în două variante:

1. spații paralele după modele de aici (KOLN si MILANO 2017) (D020=80mp; D011-C016-C012 = 261 mp; D021-C020 = 222,5 mp; C011 – B010=207 mp; C008-D009 = 201,25 mp)

2. un spațiu întreg (un pătrat cu latura de 20 m), în care toate firmele să beneficieze de front la vedere. Adâncimea optimă pentru expunere este de cca 4 –5 m. Standul va găzdui cca. 13 firme participante care vor avea aprox. 30 mp fiecare, iar fiecare firmă trebuie să fie vizibilă din culoarele de circulație.

Având în vedere ca acest stand va fi utilizat la mai multe manifestări expoziționale, el trebuie să poată fi ușor adaptat și la alte suprafețe și la condițiile specifice impuse de organizatori.

SALONE DEL MOBILE MILANO 2017 STANDUL ROMANIEI 1

Standul trebuie să cuprindă un spaţiu pentru Punctul Info de cca 3 mp şi unul pentru Oficiu de cca 12 mp.

Organizarea Punctului Info urmăreşte să ofere spaţiu pentru discuţii şi expunere de materiale pentru publicitate.

Oficiul este destinat pentru depozitarea materialelor tehnice de întreţinere pe durata târgului, a produselor pentru protocol, un frigider şi aparate care să asigure prepararea ceaiului și a cafelei, spaţiu de depozitare a hainelor personalului expozant, o masă cu scaune.

La vedere trebuie să existe:

– o modalitate de localizare a fiecărei firme;

– monitor electronic;

– panouri cu însemnele instituţiilor şi organizaţiilor care organizează și finanţează participarea cu stand național;

– panou de afişare a listei firmelor expozante;

– brandul mobilei şi însemnele ROMÂNIA scris în limba cerută de specificaţia târgului;

– înscrierea în mod vizibil a numelui fiecărei firme în zona în care aceasta îşi expune produsele.

Înălţimea exterioară a standului trebuie să fie în două variante: de 4 m și de 5 m. Pardoseala va fi parchet laminat trafic intens.

Proiectul trebuie să acorde o atenţie deosebită soluţiilor de iluminare corespunzătoare suprafeţei şi produselor. Este de preferat ca lumina să fie de sus. Înălţimea interioară la care vor fi suspendate sursele de iluminat va fi de cca 2,70-3 m. Numărul și puterea surselor de iluminare şi modul de amplasare a acestora în stand trebuie să fie cuprinse în propunerea de proiect, în aşa fel încât produsele să fie puse în valoare corespunzător.

Se propune realizarea unui proiect de amenajare stand, pentru organizarea și amplasarea estetică a pieselor de mobilier propuse de expozanţi şi pentru a realiza o decorare armonioasă. Participantul la concurs va propune, în cadrul acestui proiect, cea mai bună variantă de cromatică, decoraţiuni şi amplasare a pieselor ce vor fi expuse în cadrul târgului.

Documentaţia va cuprinde obligatoriu un concept – prezentare grafică – vederi, compartimentare, perspective de ansamblu, axonometrie structură, plan general, plan electric, detalii şi un memoriu tehnic, necesarul de materiale și costul acestora, precum și un cost total al standului (deviz de cheltuieli).

Documentația va fi prezentată în varianta tiparită, pe format A4 sau max. A3 și îndosariată.

foto cu standul Ro la KOLN

Termen de realizare: 31 august 2017

Premiul pentru câștigător: 1.000 de euro.

(Se achită de către APMR la validarea câștigătorului.)

Concursul se desfășoară în anonimat

Intenția de participare va fi anunțată la APMR prin transmiterea FORMULARULUI DE ÎNSCRIERE (PDF) până la data de 31 mai 2017, la adresele de e-mail:

apmr@industriamobilei.ro

gh.chise@industriamobilei.ro

Concurentul va prezenta proiectul într-un plic închis pe care va fi înscris un cod de identificare alcătuit din 10 cifre. În interiorul plicului va fi introdus un alt plic închis în care va fi TALONUL DE PARTICIPARE (PDF) completat cu numele concurentului și codul de identificare. Acesta va fi deschis numai după jurizare și alegerea proiectului câștigător.

Codul de identificare va fi înscris și pe prima pagină a proiectului.

Condițiile de respectare a dreptului de autor: Proiectul va fi folosit de către APMR la târgurile internaționale de mobilă în perioada 2018 – 2020, cu înștiințarea autorului. Autorul, în baza unui contract, va adapta proiectul pentru fiecare târg și va colabora cu APMR și cu firma care va construi standul. Odată cu prezentarea proiectului pentru concurs, autorul va prezenta și costul/mp pentru adaptarea proiectului la acțiuni viitoare.

Criteriile de jurizare: designul, raportul calitate/preț, timpul de execuție, flexibilitatea pentru adaptare la situații diferite.

Juriul va fi alcătuit din arhitecți, designeri, specialiști în domeniul fabricării mobilei și organizatori de târguri internaționale. Decizia juriului va fi obligatorie pentru câștigător.

Termen de jurizare: 17.09.2017

Pentru execuția standului în baza proiectului câștigător se vor organiza licitații la care pot participa firme specializate în organizarea de târguri internaționale dar și societăți producătoare care au în domeniul de activitate organizarea de târguri internaționale, sau pot participa ca subcontractanți.

 

UPDATE:

Asociația Producătorilor de Mobilă din România atrage atenția persoanelor care s-au înscris la concursul pentru realizarea unui nou concept de stand național pentru târgurile internaționale de mobilă cu finanțare de la bugetul de stat, perioada 2018-2020, că termenul de depunere a proiectelor este 31 august 2017.

Despre autor

APMR

Adaugă un comentariu