Concursuri

Concurs pentru standul României la târgul de la Milano 2012

Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România a lansat în luna decembrie a anului trecut (Revista Mobila nr. 6/2011) un nou concurs pentru designeri şi arhitecţi, în pregătirea participării firmelor româneşti de mobilier la Salonul Internaţional de Mobilă de la Milano, care se va desfăşura în perioada 17-22 aprilie 2012.

Ţinând cont de importanţa participării la cel mai de seamă eveniment dedicat industriei mobilei din acest an, APMR doreşte să ofere firmelor româneşti, care s-au înscris pentru participarea la manifestare în standul comun finanţat de la bugetul de stat, cel mai bun cadru de expunere a produselor proprii. Pentru aceasta o comisie formată din designeri, arhitecţi şi producători de mobilă cu experienţă în participarea la evenimente internaţionale vor selecta prin concurs cel mai reuşit proiect de stand propus de creatorii români.

Standul va trebui să fie modern, cât mai apropiat de trendurile actuale din domeniu, atractiv, funcţional, flexibil, stabil, relativ uşor de ridicat şi amenajabil într-un timp rezonabil. O atenţie deosebită va trebui acordată la proiectare şi costurilor, care vor trebui estimate cât mai corect, astfel încât să se ofere juriului posibilitatea de a estima cât mai bine avantajele prezentate de fiecare proiect. O altă cerinţă importantă pe care va trebui să o îndeplinească proiectele propuse de participanţii la concurs este cea legată de soluţiile de iluminare corespunzătoare a suprafeţei şi produselor. Standul va avea o suprafaţă totală de 270 mp repartizată în zone separate conform schiţei. Până în prezent nouă companii şi-au anunţat intenţia de a expune în standul românesc produse de mobilier, repartizarea spaţiului între acestea realizându-se conform acestui plan. Termenul de predare a proiectului este 23 ianuarie 2012, ora 10:00 a.m.

Firmele participante sunt următoarele:

Designerii şi arhitecţii doritori să participe la concurs sunt invitaţi să solicite detalii pentru înscriere în competiţie la Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România, la telefon: 021-315.51.47, 021-315.51.68, 021-315.51.42; responsabili de proiect: d-na Gabriela Chişe şi d-na Liliana Mihai.

Despre autor

APMR

Adaugă un comentariu