Târguri și expoziţii

ROMÂNIA PARTICIPĂ PENTRU A DOUA OARĂ LA INTERNATIONAL CONTEMPORARY FURNITURE FAIR NEW YORK

Peste 900 de companii din 72 de țări, din întreaga lume, vor expune la INTERNATIONAL CONTEMPORARY FURNITURE FAIR NEW YORK – ICFF, platforma americană pentru design global, în perioada 19 – 22 mai 2019. Sunt așteptați circa 38.000 de vizitatori profesioniști, respectiv designeri de interior, arhitecți, retaileri, distribuitori, dezvoltatori.

România va fi reprezentată de CAREL WOODWORKS, CREATIVE CONCEPT, GLOBAL ART PRODUCTION, GRAPHTEC DESIGN, MAER IMPORT EXPORT, MATERIA STUDIO, MONTANA CÂMPENI, PURE HOME COLLECTIONS, SIMEX și SCULPTURA SECUIASCĂ.

Datorită implicării Asociației Producătorilor de Mobilă din România și susținerii financiare prin Programul de Promovare a Exporturilor administrat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a fost rezervat un spațiu de expunere de 297,4 mp. Finanțarea asigurată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat este de 1.527.887 lei, fără TVA.

Promovarea se face sub brandul sectorial Stil, Confort, Durabilitate – Romanian Furniture și se axează pe punctele forte ale mobilierului romanesc: calitate, materie primă și materiale ecologice, finisaje inovative, valoare adăugată mare, alinierea la trenduri, varietate de produse și de stiluri. Având în vederea dimensiunea, piața americană prezintă un interes deosebit pentru producătorii români de mobilă.

Kevin O’Keefe, SVP Emerald Expositions: „Pe măsură ce ne apropiem de ziua de deschidere a ICFF, sunt bucuros să spun că, din nou, comunitatea de arhitecți și designeri a oferit întregul său sprijin târgului. Înregistrarea participanților este în creștere cu peste 20% față de evenimentul de anul trecut, cu o puternică reprezentare din partea celor 100 de firme de arhitectură și de design interior, a segmentului de top al dezvoltatorilor comerciali și hotelieri din America de Nord, precum și cele mai bune nume din zona de retail de lux și boutique. Următoarea ediție a ICFF va oferi spre vizionare designul profesionist din 72 de țări participante. Cele câteva sute de expozanți ai ICFF 2019 nu vor dezamăgi! Sunt așteptate noi lansări, noi companii, designeri debutanți și multe noi apariții din întreaga lume. Suntem încântați să salutăm din nou un pavilion mare din România prezentat de APMR. Alte grupuri mari naționale includ Spania, British European Design Group, Austria, Norvegia, Brazilia, Franța, Italia și Polonia. În acest an, avem o prezență importantă din Olanda, Ventura New York, incluzând atât brandurile olandeze de vârf, cât și 20 de designeri debutanți.”

INTERNATIONAL CONTEMPORARY FURNITURE FAIR NEW YORK acoperă toată gama de articole și materiale utilizate în domeniul amenajărilor interioare, de la mobilă de interior și exterior, covoare și tipuri de podele, corpuri de iluminat, obiecte de decor, accesorii, textile, până la materiale și tehnologii de acoperire a pereților, mobilier și accesorii casnice pentru băi și bucătării, reprezentând ultimele noutăți de top și generând trendul în designul acestui domeniu.

Anul trecut, în spațiul expozițional Jacob K. Javits Convention Center, creațiile celor peste 900 de expozanți, din 44 de țări, au fost admirate de mai mult de 36.000 de vizitatori profesioniști: designeri de interior, arhitecți, retaileri, distribuitori, dezvoltatori.

În 2018, România a fost prezentă pentru prima oară la acest eveniment

Companiile românești au fost vizitate de 1.210 firme din SUA, dar și din Canada, Marea Britanie, Brazilia, Ecuador. Valoarea contractelor încheiate și în negociere, în urma acestei participări, este de aproape 1 milion de dolari. Producătorii români consideră că numai prin continuitatea prezenței la acest eveniment își pot consolida poziția pe piața americană și relațiile cu partenerii din SUA.

Mai multe informații despre participarea României la această expoziție găsiți pe

romania-icff.ro și industriamobilei.ro

 

Despre autor

APMR

Adaugă un comentariu