Târguri și expoziţii

10 pentru Milano

Anul acesta, între 17 şi 22 aprilie, s-a desfăşurat a 51-a ediţie a I Saloni Milano, la care au participat într-un stand comun organizat cu sprijin de la bugetul statului 10 firme româneşti: • Alro Internaţional SRL Satu Mare, • Atelier Mix SRL Bucureşti, • Country Elements SRL Satu Mare, • Fero Select SRL Târgovişte, • Monte Cristo Mobili SRL Iaşi, • Quadra Invest SA Târgovişte, • Secan Impex SRL Otopeni, sub brand-ul The Craft Lab, • Simex Grup SRL Şimleu Silvaniei, • Teletim SRL Timişoara, • Transilvania Production SRL Câmpeni. Standul României a fost amplasat în pavilionul 2, în secţiunea Clasic a târgului şi a avut o înfăţişare complet nouă graţie eforturilor APMR de a aduce o îmbunătăţire generală de imagine participării.

A fost a doua oară într-un singur an când APMR a înnoit proiectul standului cu care firmele româneşti participă la târgurile internaţionale. Nu pentru că proiectul anterior, semnat de arh. Irina Neacşu, ar fi fost mai puţin reuşit. În nici un caz! Pur şi simplu, la originea acestui efort s-a aflat ideea de a avea o alternativă care să schimbe percepţia generală faţă de modul de prezentare a României la evenimente importante, succesive.

Noul proiect aparţine arh. Arthur Ţinţu de la Biroul de Arhitectură Arhidot şi a fost foarte bine primit de expozanţi. Selectat de un grup de arhitecţi de la UAUIM Bucureşti şi de la firmele membre ale APMR în urma unui concurs organizat în iarnă de APMR, proiectul a condus la apariţia pe suprafaţa rezervată firmelor din România a unui stand înalt şi suplu, luminos şi primitor, care a surprins pe mulţi dintre vizitatorii străini.

Dificil de realizat dacă eşti un perfecţionist – şi dacă participi la târgul de la Milano trebuie să fii! – standul a îmbunătăţit imaginea generală a prezenţei româneşti; este un stand care tinde să recomande de la distanţă perfecţiunea interiorului, un stand pe care nu-l poţi construi fără o atenţie concentrată la detalii: o idee simplă, dar care solicită la maxim priceperea constructorului, pentru că orice eroare este complet vizibilă. Prin prisma acestei realităţi nu pot spune decât că echipa celor de la firma Andrei Consultanţă s-a achitat cu brio de sarcina construcţiei standului.

În ce priveşte produsele aduse la Milano de expozanţii români anul acesta, am fost încântaţi de noutăţile expuse şi de modul în care aceştia au ales să-şi amenajeze spaţiul repartizat în cadrul standului comun. Puteţi citi mai multe despre prezenţa românească la Milano în paginile revistei Mobila, solicitând exemplarul dv. gratuit la: mobila[at]apmr.eu sau un abonament semestrial sau anual la: abonamente[at]apmr.eu .

Despre autor

APMR

Adaugă un comentariu