Concursuri

A FOST LANSATĂ CEA DE-A XX-A EDIȚIE A CONCURSULUI NAȚIONAL DE DESIGN DE MOBILIER

Asociația Producătorilor de Mobilă din România a dat startul înscrierilor la Concursul Național de Design de Mobilier – CNDM 2023. Lansarea celei de-a XX-a ediții s-a desfășurat online, iar alături de organizatori au participat membri ai Comisiei de Jurizare a CNDM, dar și reprezentanți la vârf ai liceelor și universităților de profil din România, tineri studenți, arhitecți sau designeri, precum și sponsorii principali ai evenimentului, respectiv companiile EGGER și LEMET. Tematica este mic mobilier, iar termenul final de înscriere în concurs este 31 martie 2023.

 

Concursul Național de Design de Mobilier – CNDM se va desfășura în două etape, în perioada 1 martie – 24 septembrie 2023

CREAȚIE

Concurenții trebuie să realizeze și să trimită proiectele pieselor de mobilier pe care le propun până la data de 19 mai 2023. Comisia de Jurizare a concursului le va studia și le va evalua, urmând să anunțe câștigătorii.

Premiile etapei CREAȚIE

Premiul I – 2.000 lei

Premiul II – 1.500 lei

Premiul III – 1.000 lei

Premiul special acordat de OAR București  – 1.500 lei

Mențiuni x 3 – 500 lei

PROTOTIP

Proiectele depuse și jurizate în prima etapă vor putea fi produse și prezentate Comisiei de Jurizare a CNDM, dar și publicului, în cea de-a doua etapă a concursului, cea denumită PROTOTIP, pentru care termenul final de trimitere este 20 septembrie 2023. Creațiile vor fi expuse într-un stand special amenajat la Târgul Internațional de Mobilă, Echipamente și Accesorii BIFE-SIM, care se va desfășura la ROMEXPO, în perioada 21– 24 septembrie 2023.

Premiile etapei PROTOTIP

Premiul I                      4.000 lei

Premiul II                    3.000 lei

Premiul III                   2.000 lei

Mențiuni x 3               1.000 lei

❗️Aici www.industriamobilei.ro găsiți toate documentele care trebuie citite și completate, pentru a putea participa la concurs, respectiv CAIETUL DE SARCINI, TALONUL DE PARTICIPARE PENTRU ELEVI/STUDENȚI sau TALONUL DE PARTICIPARE PENTRU ABSOLVENȚI.❗️

Profesioniștii din domeniu, prezenți la lansarea concursului, s-au bucurat să-i încurajeze și să-și arate susținerea pentru viitorii designeri și arhitecți ai României

Lucrările conferinței de lansare au fost deschise de ing. Rodica Sfâca, director general și proprietar RONEX PRODUCTIE, membru în Consiliul Director APMR și în Comisia de Jurizare a CNDM, care a explicat că, la ultimele 19 ediții, s-au înscris 2081 de persoane, ceea ce dovedește că acest concurs este unul serios, cu tradiție, important pentru industria mobilei. „1310 au fost studenți, 756 profesioniști, respectiv arhitecți, designeri, ingineri, dar și 15 elevi. Este important că, în această perioadă, unii dintre participanți au revenit și de 4 sau de 5 ori. Asta înseamnă că au considerat că pot să adauge un plus profesiei și pregătirii lor, prin participarea la Concursul Național de Design de Mobilier.”

„Mă bucur că doamna Rodica Sfâca a adus în atenție numărul celor care s-au înscris până acum în acest concurs. Este o medie de circa 100 de persoane pe an, ceea ce înseamnă o comunitate foarte importantă a creatorilor de mobilier, de la noi din țară. A participa la acest concurs înseamnă o validare a ta ca și creator, ca și designer de mobilier și e foarte important în cariera profesională a fiecăruia. Mă bucur foarte mult că participanții care erau studenți la momentul înscrierii în concurs, acum sunt profesioniști, respectați în domeniul nostru, cu portofolii foarte bune, cu participări la târguri naționale și internaționale”, a completat conf. univ. dr. ing. Alin Olărescu, decan al Facultății de Design de Mobilier și Inginerie a Lemnului, Universitatea TRANSILVANIA Brașov.

„Suntem alături de dumneavoastră de foarte multe ediții și ne-am bucurat întotdeauna de ambele faze ale concursului. Recunosc însă că prima etapă, cea de CREAȚIE, este cea mai interesantă pentru studenți, pentru că ei sunt deja obișnuiți cu acest proces. Există o implicare din ce în ce mai mare. Mulți dintre studenți tratează acest proiect ca pe unul de școală, ceea ce este foarte bine. Noi avem niște faze destul de clare în organizarea structurii fiecărui atelier, iar ei respectă documentarea, partea de cercetare”, a punctat președintele Comisiei de Jurizare a CNDM, conf. dr. arh. Oana Diaconescu, decan Facultatea de Arhitectură de Interior, UAUIM București.

Adina Ionescu, director general LEMET, sponsor principal al CNDM: „Inspirați de dumneavoastră, la aniversarea a 30 de ani de activitate, am făcut și noi, în interiorul companiei noastre, un concurs cu tema Proiectarea mobilierului pentru lucrul de acasă. Au participat consilieri din magazine, ingineri, operatori CNC și am avut parte de multe lucruri bune din această experiență. V-am împărtășit asta pentru că vrem să știți că noi considerăm că organizarea Concursului Național de Design de Mobilier este un lucru extraordinar.”

„Pentru noi sunt importante aceste proiecte, pentru că rezonează cu valorile noastre. Noi credem în dezvoltare, în calitatea produselor și în respect. Aceste valori se regăsesc în ideea acestui concurs, care este un concurs matur deja, este stabil și a format, iată, o comunitate. Felicitări și mult succes tuturor participanților! Noi suntem alături de dumneavoastră, ca de obicei”, a dat asigurări Alina Chifan, administrator și director de vânzări EGGER România, sponsor principal CNDM.

„Felicit Asociația Producătorilor de Mobilă din România pentru acest eveniment care a devenit un reper deja pentru creația de mobilier la nivel național. Ordinul Arhitecților din România – filiala București – este alături de dumneavoastră pentru a încuraja tinerii să se înscrie, să vină cu idei, să viseze, pentru că noi suntem deschiși către visurile lor”, a spus arhitect Yvonne Toader, membru în conducerea OAR București.

Organizatorul Concursului Național de Design de Mobilier este Asociația Producătorilor de Mobilă din România – APMR, iar partenerii evenimentului sunt ROMEXPO, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București – Facultatea de Arhitectură de Interior,  Universitatea „Transilvania” Brașov – Facultatea de Design de Mobilier și Ingineria Lemnului și Ordinul Arhitecților din România (OAR) – Filiala București.

 

Sponsori principali

EGGER ROMÂNIA

LEMET

Partener media

Revista MOBILA

 

Mulțumim, susținătorilor acestui eveniment. Îi invităm și pe alți membri ai Asociației Producătorilor de Mobilă din România să se alăture eforturilor noastre de promovare și implicare a tinerilor arhitecți, designeri și ingineri în crearea de produse noi, care să ne diferențieze pe piețele din țară și din străinătate.

Despre autor

APMR

1 Comment

Adaugă un comentariu