Concursuri

Câştigătorii etapei „Creaţie” a Concursului Naţional de Design de Mobilier de Avangardă 2010

Astăzi, 18 mai 2010, la sediul APMR, într-un cadru restrâns, a avut loc ceremonia de premiere a câştigătorilor primei etape a Concursului Naţional de Design de Mobilier de Avangardă 2010.

„Jurizarea” lucrărilor Fazei I – „Creaţie” – a Concursului de design pentru mobilier – ediţia 2010 – organizat de către Asociaţia Producători1or de Mobilă din România în colaborare cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti, Universitatea „Transilvania” Braşov – Facultatea de Ingineria Lemnului, Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi – Facultatea Arte Plastice şi Design şi Romexpo S.A. Bucureşti, a avut loc în data de 10.05.2010, ora 10,00 la sediul APMR.

Numărul de proiecte primite de la participanţii la concurs şi analizate de juriu a fost de 82.
Fiecare membru al comisiei a analizat lucrările ţinând cont de:

  • noutatea liniei artistice;
  • posibilitatea tehnologică de realizare – proiectele selecţionate să poată fi concretizate în prototipuri şi să poată participa la faza a doua;.

În limita punctajului maxim posibil – de 70 de puncte – juriul a hotărât acordarea următoarelor premii:

  • Premiul I: cu 58,5 puncte, dl. Vlad Hani, student în anul 3 al Facultăţii de Arhitectură de Interior, UAUIM Bucureşti, pentru produsul „Mikey Chair”;
  • Premiul II: cu 58,0 puncte, dl. Sabin Popescu, student în anul 1 al Facultăţii de Arhitectură, UAUIM Bucureşti, pentru produsul „Scaun Lounge”;
  • Premiul III: cu 55,5 puncte, dl. Bogdan Ciocoiu, student în anul 2 al Facultăţii de Arte Plastice şi Design a Universităţii „G. Enescu” Iaşi, pentru produsul„Şezlong O2;
  • Menţiune: cu 51,0 puncte a revenit colectivului format din: Cătălina Ababei, Andreea Bleşneag, Anca Tănăsachi şi Bogdan Ciocoiu, studenţi în anul 2 la Facultatea de Arte Plastice şi Design a Universităţii „G. Enescu” Iaşi, pentru produsul „Şezlong Sponge”;
  • Menţiune: cu 51,0 puncte a revenit colectivului format din: Alexandra Ghioc şi Bogdan Ciocoiu, studenţi în anul 3 şi respectiv 2 la Facultatea de Arte Plastice şi Design a Universităţii „G. Enescu” Iaşi, pentru produsul „Şezlong Reflect Sharp”.
  • Menţiune: cu 48,5 puncte, dl. Vasile Călin Oltean, student în anul 3 la Facultatea de Ingineria Lemnului a Universităţii „Transilvania” Braşov, pentru produsul „Scaun Profet”.

Etapa Creaţie a concursului (iniţiat în 2003 de APMR) este una intermediară, adevărata recunoaştere venind abia cu prilejul fazei Prototip, organizată în septembrie, cu prilejul Târgului Internaţional de Mobilă de la Bucureşi, când ideile prind formă şi producătorii de mobilier şi publicul larg le validează originalitatea, inspiraţia care le-a generat şi realizarea tehnică.

Dincolo însă de plusurile şi minusurile acestei ediţii, partea plină a paharului este aceea că nici unul dintre concurenţi nu a fost descalificat, toţi participanţii la prima fază fiind îndreptăţiţi să îşi continue eforturile şi să caute producătorii dispuşi să le transpună în realitate modelele proiectate.

Felicitări tuturor câştigătorilor şi mult succes în continuare tuturor participanţilor, care trebuie să nu uite că adevărata consacrare a efortului depus va veni la BIFE-TIMB 2010!

Despre autor

APMR

Adaugă un comentariu