Târguri și expoziţii

MAISON&OBJET 2022, ediția de toamnă, succes peste așteptări

2.269 branduri, din care mai bine de jumătate au fost branduri externe, din 65 de țări, și-au prezentat produsele la Paris, în cele 5 zile de expoziție de mobilă, design și decorațiuni interioare. Publicul a fost peste așteptările organizatorilor, înregistrându-se o creștere de peste 20%. Au fost 58.688 de vizitatori unici, peste 21.000 veniți din alte țări, în special din Belgia, Italia, Țările de Jos, Germania, Marea Britanie.

11 companii românești au participat la spectacolul din Franța

România a revenit la Maison&Objet Paris cu stand național în Pavilionul 6, Secțiunea FOREVER. Sub brandul Romanian Furniture – Style Comfort Durability, AESTHETIC INDESIGN, ADOR MOBILA, AMPLUSPM, ARTGRANIT, ELVILA, DIS PROD, LEMN PROD EX COM, M-OLIVER DESIGN, NEWEL TURNING, QUADRA INVEST, SZEL MOB au expus piese de mobilier și decorațiuni, pe o suprafață de 408 de mp. Au fost 9 producători de mobilă, o companie care realizează tapet și materiale textile de acoperire produse tapițate și un producător de elemente pentru mobilă și piese de mobilă din granit. Participarea firmelor s-a realizat cu sprijin de la bugetul de stat.

Standul național al României a beneficiat de o configurație cu spații deschise, fiecare expozant dând o notă distinctă și elegantă propriului stand și prezentând produse cu design în trendul internațional. Au fost prezentate piese de tip mobilier corp și mobilă tapițată, piese singulare – biblioteci, mese, scaune, măsuțe, comode, etajere, vitrine, fotolii, paturi, mobilier multifuncțional cum ar fi taburete ce se transformau în măsuțe sau etajeră ce se transforma în scaun ori piesă pentru joacă și culcuș al pisicii – sau garnituri de tip bucătarii, mobilă de living, dulapuri – bucătarii închise, holuri constituite din canapele și fotolii. Materialele din componența pieselor expuse au fost lemn masiv, MDF furniruit, PAL melaminat, metal, sticlă, ardezie. Materialele de acoperire au fost, în majoritate, materiale textile, uni, cu textură netedă sau buclee și piele. Piesele expuse din granit au constituit elemente componente ale mobilierului – de exemplu blaturi de mese, șezuturi de taburete sau blaturi de lucru pentru bucătarii – ori elemente în sine – de exemplu postamente. Firma producătoare de tapet și materiale de acoperire pentru produse tapițate a expus tapet, fotolii, perne și canapele cu material de acoperire având ca imprimeuri desene.

1080 firme au vizitat expozanții români în standul național de la Paris

986 dintre vizitatori au fost contacte noi din Franța, Italia, Germania, Țările de jos, Marea Britanie, Polonia, Grecia, SUA, Spania, Dubai, Austria, Tunisia, Danemarca, Belgia, Elveția, Norvegia, Martinica, Croația, Turcia, Cehia, Suedia, Australia. Cei mai mulți vizitatori s-au arătat interesați să stabilească colaborări, unele discuții din timpul târgului continuând deja la sediile firmelor din țară, chiar înainte de finalizarea expoziției. O categorie importantă de vizitatori a fost cea constituită din designeri din diferite țări. Aceștia s-au arătat interesați să integreze produsele românești în amenajările pe care le vor realiza în diferite colțuri  ale lumii. Valoarea estimată a contractelor care se pot încheia ca urmare a participării la Maison&Objet, conform fișelor de eficiență completate de firmele expozante, se ridică la peste 1,6 milioane de euro.

Toate cele 11 firme prezente în standul național de la Maison&Objet 2022, ediția de toamnă, și-au exprimat clar intenția de a participa la viitoarea ediție a târgului. Potențialul de export al industriei românești de mobilă este valorificat prin prezența la aceste târguri externe, Maison&Objet fiind printre târgurile cu rezultate dovedite în timp, gradul mare de internaționalizare a expoziției favorizând stabilirea de contacte noi și întărirea celor existente. Ținând cont de valoarea produselor românești și de poziția pe care mobila românească a cucerit-o pe piața franceză este necesară și justificată participarea firmelor românești în cadrul standului național, la edițiile viitoare ale târgului Maison&Objet.

 

Articol realizat cu informații de la Anca Rîtan

Reprezentant APMR la Maison&Objet Paris 2022

Despre autor

APMR

Adaugă un comentariu