Bune practici Evenimente Industria Mobilei Proiecte Utile Vreau mobila

Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale

În intervalul 5-9 decembrie 2016, pretutindeni în Uniunea Europeană se celebrează Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale.

În cadrul manifestării europene, Asociația Producătorilor de Mobilă din România organizează împreună cu Universitatea „Transilvania” din Brașov, Facultatea de Inginerie a Lemnului conferința cu tema ”Formarea profesională în România. Piața muncii și sistemul educațional: unde suntem, ce facem mai departe”.  Evenimentul se desfășoară joi, 8 decembrie 2016, începând cu ora 13:00, la Facultatea de Ingineria Lemnului, Str. Universității nr. 1, Corpul L, sala L III 3.

 

apmr-si-fil-brasov

Ca organizație patronală reprezentativă a industriei mobilei, cu o prezență activă în ultimii cinci ani în domeniul educației și formării profesionale, prin intermediul participării în Comitetul Sectorial Silvicultură, Exploatarea și Prelucrarea Lemnului, Industria Mobilei și în proiecte europene Leonardo da Vinci – Învățare pe tot parcursul vieții și Erasmus+, Asociația Producătorilor de Mobilă din România dorește să se implice în crearea unui cadru pentru dialog între instituțiile statului responsabile – Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice – angajatori și viitorii profesioniști ai acestei industrii. Concomitent, vrem să ne aducem aportul la dezvoltarea învățământului profesional printr-o mai bună integrare între aspectele practice și teoretice ale pregătirii, care poate contribui semnificativ la creșterea atractivității domeniului pentru tineri și, în general, pentru forța de muncă talentată.

 

Despre autor

APMR

Adaugă un comentariu