Evenimente Târguri și expoziţii

BIFE-SIM 2016, evenimentul – etalon al industriei mobilei

Peste 300 de firme, șapte pavilioane și peste 30.000 de metri pătrați de suprafață expozițională – acestea sunt reperele celui mai mare târg internațional de mobilă, echipamente și accesorii din România, BIFE-SIM. Evenimentul-etalon al industriei mobilei va fi deschis în perioada 14-18 septembrie 2016 la Romexpo.

La BIFE-SIM 2016 se lansează noutăţile din domeniu în șase saloane tematice:

 • Salonul Clasic – amplasat în Pavilioanele C1 şi C2;
 • Saloanele Design şi Confort – amplasate în Pavilioanele C4 şi C5;
 • Salonul Bucatarii – amplasat în Pavilionul C3;
 • Salonul Decoratiuni si Corpuri de Iluminat – amplasat în Pavilionul C6
 • Salonul Echipamente, Masini, Utilaje si Accesorii – amplasat în Pavilionul Central.

Organizarea în sectoare tematice facilitează accesul specialiștilor și al vizitatorilor la toate produsele și serviciile prezentate la târg – Mobilier Clasic, Modern, Decorațiuni, unde vizitatorii au parte de sfaturi și idei pentru transformarea casei după preferințele personale; salonul de Bucătarii completează conceptul de amenajare și design interior. De asemenea, Pavilionul A al BIFE-SIM 2016 vine să întregească tabloul industriei mobilei, prezentând o ofertă bogată de echipamente și utilaje pentru industria lemnului, destinată eficientizării fluxului de producție și implementării de noi tehnologii.

Ne bucură participarea internaţională numeroasă la ediţia din acest an, gradul de internaționalizare fiind de 12%, ceea ce demonstrează că piaţa românească de mobilă este în continuare atractivă şi atât din punct de vedere al exporturilor, cât şi al interesului crescut pentru importuri. Companii expozante din ţări precum Polonia, Turcia, Bulgaria, Italia, Ungaria, Grecia, Macedonia, Republica Moldova, Germania şi Serbia contribuie la crearea unei imagini de ansamblu asupra industriei de mobilă în rândul vizitatorilor specialişti şi nonspecialişti. Totodată, participarea internaţională arată că eforturile firmelor româneşti din ultimii ani de a se poziționa corect pe piața externă şi eforturile noastre, ca organizatori, de a pregăti un eveniment comparabil cu cele din afara graniţelor, au dat rezultate. Ne dorim să contribuim la construirea de parteneriate trainice între expozanții români și cei străini, iar BIFE-SIM 2016 să reprezinte punctul de pornire pentru viitoare proiecte de succes.“ (Mihai Costriş, Director General Romexpo)
Industria românească de mobilier ține pasul cu lumea, cu piață și cerințele unui nou stil de viață, alert și pretențios, adesea super-tehnologizat, fără a uita să recheme consumatorul către natură, către spații dominate de materiale naturale, care aduc armonie și echilibru. Vizitatorilor autohtoni evenimentul le aduce o certitudine: mobilierul fabricat în România este o investiție care va aduce valoare adăugată brandurilor și afacerii proprii, pentru unii, și direct valoare materială, funcțională și estetică, pentru alții. Pentru vizitatorii străini manifestarea înseamnă esențial afaceri și produse la standarde europene, la îndemână și cu costuri de transport reduse și, foarte probabil, cea mai bună ocazie de a aprecia varietatea și potențialul industriei mobilei din România.“ (Aurica Sereny, Preşedinte APMR)

BIFE-SIM 2016 nu este doar locul unde calitatea și varietatea mobilierului își dau întâlnire, ci şi locul de desfăşurare a multor evenimente conexe – demonstraţii de prelucrare a lemnului, simulări de design interior, conferinţe şi seminarii precum Conferinţa de Design aflată la a V-a ediţie, tombole cu premii pentru vizitatorii specialişti şi publicul larg!

bife-2

Conferinţa de Design se va desfăşura vineri, 16 septembrie, începând cu ora 11.00, în Centrul de Presă Romexpo, are ca tematică principală “Producţie/Design” şi este structurată astfel:

 • Producție: ce înseamnă producţia în România, prin designul de produs, concepere, prezentare, marketing;
 • Design;
 • Colaborări de succes;
 • Producţie alternativă;
 • Reutilizare/reciclare în design;
 • Promovarea producţiei şi designului în România.

Mai multe detalii despre eveniment puteţi găsi la adresa http://www.bife-sim.ro/manifestari-conexe și pe pagina de Facebook Conferința de Design

Cele două tombole desfăşurate în cadrul târgului se vor adresa unor categorii de public diferite:

Tombola Vizitatorului, cu premii constând în obiecte de mobilier şi de amenajare interioară:

 • 1 set complet de mobilier pentru exterior, oferit de ARROX ATELIER;
 • 1 scaun bistro/bucătărie TULIP, oferit de MAGDA DESIGN;
 • 1 set de perne Natura Bamboo 100% spuma cu memorie, oferit de MATRAX;
 • 1 comoda cu 3 sertare 805 MOGADOR V, oferita de MOBEX;
 • 1 un abajur, 1 tablou si 1 cutie de tapet, oferite de G.A.P;
 • 1 noptiera din lemn masiv de rasinoase cu 2 sertare, oferita de TRANSILVANIA PRODUCTION;
 • 1 masa realizata din stejar, finisaj mat, oferita de FAMOS;
 • 1 taburet tapitat Marika, dimensiuni 600×400 mm, oferit de EVERART;
 • 1 set masute George, oferit de NORD SIMEX;
 • 1 consola din lemn masiv, cu doua sertare – Bourbon Beaujolais, oferita de MONTE CRISTO MOBILI;
 • 1 scaun oferit de ARDUDANA

Tombola Specialistului este susținută de ACCESORIA GROUP și se adresează exclusiv producătorilor din industria mobilei, premiile constând în vouchere pentru reduceri de prețuri la maşini sau utilaje de prelucrare a lemnului.

Toate informațiile le găsiți pe site-ul www.bife-sim.ro, precum şi pe pagina de Facebook dedicată: https://www.facebook.com/BIFESIM.

În paralel cu BIFE-SIM, se va desfășura Antique Market, locul de întâlnire al artiștilor, iubitorilor și colecționarilor de artă, unde vor fi expuse evaluării și achiziției, piese de mobilier și decorațiuni interioare, artă plastică, obiecte personale și de colecție, argintărie și porțelanuri, bijuterii vechi, jucării, vehicule de epocă și multe altele.

Organizatori si parteneri:

bife-3

 BIFE-SIM este organizat de Romexpo, Asociația Producătorilor de Mobilă din România (APMR) și Camera de Comerţ şi Industrie a României, aşteptând la ediţia de anul acesta peste 22.000 de vizitatori, specialişti şi public larg. Asociaţia Clubul Român de Mobilă este partener al evenimentului.

bife-4

Despre autor

APMR

Adaugă un comentariu