Evenimente Industria Mobilei Târguri și expoziţii

BIFE-SIM 2016 în cifre

5 zile de expoziție. 300 de firme participante. 30.000 de mp suprafață ocupată, în 7 pavilioane ale Romexpo. Peste 22.000 de vizitatori.

AURICA SERENY, președinte APMR: „Sunt convinsă că industria de mobilă din România este pe drumul cel bun. Și acest târg internațional BIFE SIM se poate compara cu orice târg din străinătate. Nu ne este frică nici de Milano, nici de Koln și nici de Paris. Suntem la nivel internațional. Mulțumesc producătorilor români de mobilă, echipamente și accesorii pentru interesul deosebit pe care îl acordă acestui eveniment ajuns, iată, la cea de-a XXV-a ediție. Cu greu am reușit să împăcăm pe toată lumea, să facem față dorinței de participare la acest târg. Vă spun cu sinceritate că a trebuit sa reducem unele suprafețe solicitate de membrii noștri.”

INDUSTRIA MOBILEI ECHILIBREAZĂ BALANȚA COMERCIALĂ A ROMÂNIEI
AURICA SERENY, președinte APMR: „Industria mobilei rezistă și aduce venituri României, în ciuda tuturor greutăților din ultimul an. Este sectorul care creează un sold favorabil export-import de peste 1,5 miliarde de euro/an, la balanța comerciala a României, cifră înregistrată la nivelul anului trecut. Iar această creștere se observă an de an, dacă ne gândim că în anul 2008 soldul favorabil export-import era de 608 milioane de euro, iar în 2015 a crescut de circa 2,5 ori. Din fericire, creșterea se menține și în anul 2016, astfel că pe primele 5 luni ale acestui an producția de mobilier a crescut cu 9,3%, un procent mult mai bun decât cel menționat de statistică pe industria de prelucrare în general, unde se înregistrează o creștere de doar 1,1%. Exportul a crescut cu 10,9%, un procent care depășește media pe economie.”

Despre autor

APMR

Adaugă un comentariu