Târguri și expoziţii

BIFE – SIM, EXPOZIȚIA INTERNAȚIONALĂ CARE PUNE BUCUREȘTIUL PE HARTA EUROPEI ÎN DOMENIUL INDUSTRIEI DE MOBILIER

300 de firme participă la cea de-a XXVI-a ediție a Târgului Internațional de Mobilă, Echipamente și Accesorii BIFE – SIM, care are loc în perioada 13-17 septembrie 2017, la ROMEXPO. 11% sunt din afara României.

DSC_6617

Companiile membre ale Asociației Producătorilor de Mobilă din România ocupă peste 70% din suprafața brută rezervată pentru întregul eveniment, ceea ce reprezintă cca 21.600 mp din suprafața totală de peste 28. 000 mp.

DSC_7320

Aurica Sereny, președinte APMR: „BIFE – SIM a devenit o expoziție de prestigiu, la care cererea crește de la un an la altul. Membrii APMR ocupă trei sferturi din suprafața târgului, dar cu toate acestea nu am reușit să mulțumim pe toată lumea. Sunt firme care au cerut suprafețe mult mai mari, de exemplu ARDUDANA, VINOTTI, FELDER, WOOD EXPERT, dar și alții. Ne bucurăm că există acest interes și vestea bună pe care vrem să le-o dăm celor care-și doresc standuri mai mari de expunere a produselor este că ROMEXPO se va extinde foarte curând, iar ediția de anul viitor ne va permite altă abordare a Târgului Internațional de Mobilă, Echipamente și Accesorii BIFE – SIM. Așa cum știți se lucrează deja, iar cei de la ROMEXPO s-au angajat că noile pavilioane expoziționale vor fi gata până la sfârșitul acestui an. Am discutat deja rezervarea noilor pavilioane pentru ediția de anul viitor a BIFE SIM.”

DSC_6929

An de an, BIFE-SIM a crescut din punct de vedere calitativ, devenind un etalon al manifestărilor în domeniu pe plan național și internațional.

DSC_6942

Specialiști în domeniul mobilei, producători, importatori, distribuitori și comercianți, decoratori, arhitecți și designeri vor oferi sfaturi și idei pentru ca vizitatorii să găsească cele mai bune soluții, potrivite bugetului pe care îl au alocat. În cele 5 zile de târg, vizitatorii vor descoperi la BIFE-SIM modalități noi de a-și aranja mobilierul în funcție de condiționările de spațiu, de numărul de persoane care îl utilizează sau de poziția lui în interiorul căminului.

 

DSC_6605

 

BIFE-SIM 2017 va cuprinde și o bogată ofertă de echipamente, utilaje, accesorii și materiale pentru industria lemnului destinate eficientizării fluxului de producție și implementării de noi tehnologii.

MOBILIER CLASIC       22%

MOBILIER MODERN ȘI DESIGN          14%

DECORAȚIUNI INTERIOARE/STOFE/PIELE/SALTELE   13%

CANAPELE/FOTOLII/SCAUNE              11%

TEHNOLOGII, UTILAJE ȘI ECHIPAMENTE        23%

MATERII PRIME ȘI COMPONENTE     7%

FERONERIE      4%

LACURI, VOPSELE, ADEZIVI     4%

TEHNOLOGII ȘI ECHIPAMENTE PENTRU PRODUCȚIA DE ENERGIE DIN LEMN         2%

 

DSC_7210

De la ediția din 2017 nu vor lipsi nici demonstrațiile practice ale producătorilor, care vor prezenta vizitatorilor procesele tehnologice prin trec una sau mai multe bucăți de lemn, pentru a deveni piesa de mobilier care să se potrivească ambientului fiecărui cămin.

Cele șase saloane tematice vor facilita accesul vizitatorilor în zonele care îi interesează în mod deosebit și care le vor permite să facă alegeri informate și inspirate:

– Salonul Clasic – amplasat în Pavilioanele C1 și C2

– Salonul Design – amplasat în Pavilioanele C4 și C5

– Salonul Confort – amplasat în Pavilioanele C4 și C5

– Salonul Bucătării – amplasat în Pavilionul C3

– Salonul Decorațiuni și Corpuri de Iluminat – amplasat în Pavilionul C6

– Salonul Echipamente, Mașini, Utilaje, Materii Prime și Accesorii – amplasat în Pavilionul Central

DSC_7366Aurica Sereny, președinte APMR: „Ca în fiecare, APMR vine alături de ROMEXPO în sporirea eforturilor de promovare a târgului, prin asigurarea celor mai bune condiții pentru jurnaliștii străini invitați la eveniment. De asemenea, am început o campanie de atragere a publicului specializat din străinătate, utilizând baza proprie de date, dar și cu sprijinul reprezentanților comerciali ai ambasadelor și consulatelor României in străinătate. Mai mult, împreună cu echipa Revistei MOBILA vom face o campanie susținută de promovare online pentru a atrage cumpărătorii români la evenimentul nostru. Pe de altă parte, ca asociație profesională a industriei mobilei facem tot ce ne stă în putință astfel încât autoritățile statului să conștientizeze nevoia rezolvării accesării fondurilor europene, să acrediteze autoritățile de management cât mai urgent, astfel încât programele de susținere a industriei să fie deblocate pentru ca firmele de mobilă să poată achiziționa echipamente și utilaje de ultimă generație.”

 

DSC_6990

În cadrul BIFE – SIM 2017, vor avea loc și evenimente menite să conecteze expozanții între ei. A șasea ediție a Conferinței de Design va avea tema VÂNZARE ȘI PROMOVARE ÎN DESIGN și se va desfășura la data de 15 septembrie, în Centrul de Presă ROMEXPO.

DSC_7151

Tot în timpul BIFE-SIM se va desfășura etapa PROTOTIP a celei de-a XV-a ediții a Concursului Național de Design de Mobilier, a cărui temă este MIC MOBILIER. Designerii își vor putea  expune creațiile, în cadrul standului Concursului Național de Design de Mobilier.

DSC_7226

Târgul Internațional de Mobilă, Echipamente și Accesorii BIFE – SIM este organizat de Romexpo în parteneriat strategic cu Asociația Producătorilor de Mobilă din România și Camera de Comerț și Industrie din România.

 

Mai multe detalii pe www.bife-sim.ro

Despre autor

APMR

Adaugă un comentariu