Târguri și expoziţii

Brandurile românești au făcut spectacol la London Design Fair 2023

200 de expozanți din 40 de țări au atras circa 20.000 de vizitatori, respectiv arhitecți, designeri și retaileri la London Design Fair, eveniment recunoscut drept fereastra Londrei asupra designului global. Organizat într-o locație specială, într-o fostă fabrică de bere, târgul a celebrat toate industriile creative din domeniu. Au fost prezentate cele mai noi tendințe în materie de mobilier, iluminat, design de colecție, materiale și instalații originale.

România a fost reprezentată de 11 companii, care au expus pe o suprafață de 203,5 mp. Este vorba despre AESTHETIC INDESIGN cu brandul VLAdiLA, ANTARES ROMANIA, ASKIA FURNITURE, CAREL WOODWORKS, ECOMATRIX, LEMN PROD EX cu brandul XO Interiors, MOBEX&COMPANY, M-OLIVER DESIGN, MONTANA CAMPENI & BRADUL MĂNECIU, SIMEX, SOLID OAK EXPERT. Producătorii români au pregătit colecții unice de mobilier din lemn masiv, de la piese statement până la linii complete de mobilier pentru locuințe, hoteluri și restaurante, birouri și instituții publice, dar și colecții autentice de tapet și tapițerie.

„Odată cu expoziția de design de la Londra, am avut un eveniment minunat de lansare datorită noilor noștri parteneri oficiali pentru Marea Britanie și Irlanda, Max Furniture”, au declarat reprezentanții ASKIA Furniture, care au expus un birou versatil, conceput pentru a se adapta diferitelor spații de lucru „cum o face un cameleon în natură”. Brandul VLAdiLA a încântat publicul londonez cu designul rafinat al tapetului, țesăturilor și mobilierului din colecția Una Lettera D’Amore, prezentată în premieră la acest eveniment. Și SIMEX și-a expus ultimele noutăți la London Design Fair 2023: „Am dus la Londra eleganța stejarului masiv cu finisaj periat, dar și noua colecție de mobilier de baie Gama, pe care am prezentat-o în exclusivitate la această expoziție.” ANTARES Romania a expus cele mai noi produse ale anului 2023, iar ECOMATRIX mese din lemn masiv, dar și blaturi de masă în combinații cu mai multe materiale. XO Interiors și-a prezentat noua colecție de mobilier minimalist, MOBEX&COMPANY a dus pe scena designului londonez mese din stejar masiv, M – OLIVER Design a vrut să cucerească publicul cu colecțiile anului 2023, iar MONTANA Câmpeni & BRADUL Măneciu au prezentat colecția statement Organica, cu piese atemporale, care se potrivesc oricărui tip de interior și adaugă valoare spațiului prin eleganță și simplitate. „Pe tot parcursul expoziției, au apărut noi oportunități, de neegalat”, a declarat managerul SOLID OAK EXPERT, producător care a pregătit două noi colecții de mobilier, special pentru acest eveniment. „Mulțumim din inimă organizatorilor London Design Fair pentru platforma incredibilă pe care ne-au oferit-o pentru a ne dezvălui colecția „Neteru” și pentru stimularea conexiunilor în cadrul comunității globale de design,” au afirmat reprezentanții CAREL Woodworks, la finalul manifestării.

Participarea României cu stand național la London Design Fair a fost susținută de Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior – ARICE și organizată împreună cu Asociația Producătorilor de Mobilă din România – APMR. Marea Britanie se află pe locul 7 în exporturile de mobilă ale României, atingând în anul 2022 o valoare de peste 146 milioane de euro, înregistrând o creștere de 22% față de anul 2021.

Fotografii de la eveniment

   

Colecțiile prezentate de brandurile românești la London Design Fair 2023 pot fi văzute aici ➡

romania-londondesign.ro 

 

Despre autor

APMR

Adaugă un comentariu