Evenimente Industria Mobilei Târguri și expoziţii Vreau mobila

INDUSTRIA ROMÂNEASCĂ DE MOBILĂ A FOST REPREZENTATĂ LA „SALONE DEL MOBILE”, DE LA MILANO

Centrul Expozițional RHO FIERA din Milano a fost gazda evenimentului SALONE INTERNAZIONALE DEL MOBILE, unde, pe o suprafață de 200.000 de mp au expus modele și produse peste 2.000 de participanți, 34% din afara Italiei. România a participat la secțiunea DESIGN, cu un pavilion format din 16 standuri individuale. Pe o suprafață totală de 489 mp au fost prezente firmele BUCIN MOB, CARO JIBOU, DIS PROD,  ECOMATRIX, EKERO CONCEPT, FASCINAȚIA STICLEI, GLOBAL ART PRODUCTION, H METAL, MOBILA DALIN, QUADRA INVEST, OMEGA SEATS, SAVINI DUE, SOPHIA 2004, STONES CHARME, SZEL MOB, TRANSILVANIA PRODUCTION.

grafica MilanoÎn cele 6 zile de târg, peste 342.600 de persoane din 165 de țări au vizitat SALONE DEL MOBILE de la Milano, evenimentul reprezentativ al industriei de mobilă și design.

Pavilionul României de la SALONE INTERNAZIONALE DEL MOBILE a fost inaugurat în prezența înalților oficiali: Ambasadorul României în Italia, Excelența Sa George Gabriel Bologan, consulul general al României la Milano, Adrian Georgescu și consilierul economic al Biroului de Promovare Comercială și Economică din cadrul CG Milano, Simona Mărăscu.

Participarea la târgul de la Milano a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în colaborare cu Asociația Producătorilor de Mobilă din România și cu sprijinul BPCE Milano, în cadrul Programului de Promovare a Exportului, cu finanțare parțială de la bugetul de stat.

Sub brandul „Romanian Furniture – Style, Comfort, Durability” companiile românești au prezentat o gamă largă de mobilier, în încercarea de a face cunoscută industria de mobilă din România și de a determina creșterea volumului exporturilor.

BUCIN MOB și-a amenajat un stand care a făcut mare impresie la Milano, un rezultat al colaborării fructuoase cu DIZAINĂR, toată structura și podeaua standului fiind din lemn natur de molid. Tot împreună cu designerii români, a prezentat la Milano seria de piese de mobilier denumită BUCIN MOB DESIGN COLLECTION, lansată inițial la începutul anului 2017 la IMM Cologne. Colecția cuprinde acum 24 piese de mobilier perfect executate. Cele mai noi piese, ”Masa Segmente” și ”Setul Aster(x)”, au fost promovate în luna martie în cadrul evenimentului Ambient Expo, ce a avut loc la Romexpo București.

Bucin Mob la Milano 2

BUCIN MOB UBI KUBI (ekero concept)

CARO JIBOU a promovat la Milano noi colecții de demi-fotolii – tapițate cu materiale ce imită pânza de sac, având picioare metalice – și etajere, dar și măsuțe de cafea din stejar masiv, cu structură metalică neagră.

Canapelele prezentate au avut tapițerii în culori deschise, respectiv alb și bej.

Caro jibou 2

Caro jibou

DIS PROD a pregătit pentru ediția târgului de la Milano din acest an, vitrine din lemn masiv de rășinoase cu structură metalică, fotolii și scaune tapițate cu piele în diferite nuanțe de maro, având capse metalice sau picioare din stejar, ori în materiale catifelate de culoare gri și turcoaz, măsuțe pentru cafea din stejar cu picioare metalice și accesorii din piele, precum și o masă de stejar cu aspect rusticizat.

Dis prod 3

DIS PROD mai buna

ECOMATRIX a expus scaune tapițate cu piele, pe cadru metalic, în diverse culori: maro roșcat, albastru antracit, roșu, promovând și o gamă de culori noi – verde, galben, alb. De asemenea, la SALONE DEL MOBILE a prezentat și o masă cu o formă interesantă, ușor ovală, de blat din stejar natur și picior metalic.

Ecomatrix 2

Ecomatrix

EKERO CONCEPT și-a expus colecția de scaune cu șezut din plută, un scaun din lemn de frasin și elemente din piele, lămpile Crush în culori diferite: gri, alb, roz, un set de accesorii din plută pentru birou, lampa cu picior de frasin și abajur din cupru, dar și vaze ceramice.

ekero

FASCINAȚIA STICLEI  a expus vaze suspendate din sticlă și diverse obiecte decorative din sticlă cu foiță de aur. Icoanele prezentate sunt pictate pe foiță de aur în tehnica bizantină. Piesele care au stârnit interes au fost cele din colecția islamică, realizate din sticlă cu foiță de aur, pe care au fost pictate cele 99 de nume ale lui Alah.

Fascinatia sticlei 2

Fascinatia sticlei

GLOBAL ART PRODUCTION s-a prezentat cu brandul MIND THE GAP, respectiv cu o colecție de tapet premiată anul trecut de Elle Decoration drept Cel mai bun produs de design românesc, fiind prima colecție de tapet creată și produsă în România. GAP și-a lansat a doua ediție a colecției de tablouri ECLECTIC ce conține 600 de creații noi. Stilul pe care îl promovează este o combinație de retro, modern, contemporan și vintage, dar în același timp, designerii lor încearcă să se inspire din tot ceea ce îi înconjoară.

Global art production 2

Global Art Production

H-METAL a prezentat în premieră la Milano colecția de mobilier tradițional, băncile, scaunele și panourile decorative din tablă de oțel perforată, cusute cu lână în motive tradiționale românești sau abstracte. Din seria de mobilier expusă la Milano de H-Metal, amintim și mesele de bar cu blat din brad sau stejar, cu picioare metalice în formă de instrumente muzicale, ceasurile din tablă perforată cusute cu lână, cu diverse motive populare, băncuța din lemn masiv cu margini naturale și picior metalic – în stil industrial și taburetul tapițat cu țol tradițional, cusut în culori vii.

 H METAL

Metal creativ foto mare 2

MOBILA DALIN a expus mobilier tapițat în culori vesele, respectiv albastru, verde, galben, roșu, cu motive tradiționale românești: canapeaua ciclam Flow, tapițată cu stofă  din lână 100% naturală, brodată cu motive oltenești, fotoliul verde, tapițat cu material cu broderie inspirată de modelele porților maramureșene, scaune din placaj mulat de stejar, ornamentate cu motive tradiționale prin noua tehnologie de „print”, o masă tapițată cu stofă din lână „printată”, cusături decorative în culoare contrastantă și blat din sticlă, scaunele Miorița cu picioare din lemn de fag și șezut din blană sintetică în culorile albastru și roșu și o măsuță de cafea cu blat de stejar, tapițată cu lână.

Mobila dalin 2

Mobila dalin

QUADRA și-a completat colecția cu produse cu noi dimensiuni, cu finisaje și feronerie noi, în culori deschise: alb, natur și gri. Elementul inedit a fost masa din stejar masiv cu aspect rustic, de lemn recuperat și picioare mănăstirești. De asemenea, a expus scaune cu picioare din lemn de fag și tapițerie din material textil, o colecție de biblioteci noi din lemn masiv de brad în culori alb și gri. Un alt element de noutate a fost insula de bucătărie multifuncțională din lemn de brad.

Quadra 1

Quadra 3

OMEGA SEATS a participat cu două colecții noi de fotolii și scaune tapițate: CITY și PANDORA.

Elementele de noutate pe care le-au promovat la Milano au fost picioarele din stejar ale produselor, culorile inspirate din natură și cele pastel ale tapițeriilor, materialele de acoperire din piele ecologică.

Omega seats 3

Omega seats

SAVINI DUE a expus noi colecții de mobilier pentru baie, din lemn masiv, în nuanțe de gri și natur, cu forme simple, moderne sau linii clasice, ușor lucrate. Corpurile de iluminat care au însoțit mobilierul au pus în valoare eleganța sau sobrietatea pieselor de mobilă prezentate.

A fost promovată de asemenea și noua colecție de capace de toaletă variate prin culoare și proprietăți, elementul de unicitate fiind prezentarea în premieră a unui capac de toaletă parfumat.

 Savini due

SOPHIA 2004 a prezentat la Milano 20 de colecții noi de țesături pentru decorațiuni textile și mobilier tapițat. Materialele promovate sunt catifeaua de calitate superioară din vâscoză și bumbac, țesăturile din in și mătase naturală, țesăturile ignifugate pentru HoReCa în culori naturale – bej și gri sau tari – turcoaz, mov, verde. Compania a promovat ideea de franciză, reușind ca, în timpul târgului, să încheie un contract de acest tip în Casa Blanca.

Sophia 2004 2

Sophia 2004

STONES CHARME a expus o masă cu blat din piatră semiprețioasă, denumită Ochi de tigru, realizată special pentru living sau pentru birou. Compania și-a dezvoltat tehnologia de prelucrare a produselor, ajungând la obținerea de plăci din piatră semiprețioasă subțiri de 6 mm, care pot fi aplicate pe uși sau diferite piese de mobilier. Elementul de noutate pe care l-au adus la Milano a fost o placă din lemn pietrificat negru, care se obține din buștean pietrificat.

Stones charme

SZEL MOB a prezentat două colecții noi de biblioteci și comode din lemn masiv de brad, periate și lăcuite în finisaje opace de alb și nuanțe transparente de gri. Un alt element de noutate a fost masa din brad cu finisaj pe bază de ulei, de culoare natur. Scaunele expuse au fost realizate în combinații de culori, cu șezut în nuanță natur, iar restul componentelor în alb, gri sau alte nuanțe pastel.

Szel Mob 2

Szel Mob 3

TRANSILVANIA PRODUCTION a lansat două colecții noi de mobilier la Milano, respectiv La Forêt – mobilier din lemn de brad finisat cu ulei sau ceară în culoarea mierii, compus din masă cu ardezie încorporată în blat și picioare metalice, bibliotecă cu accesorii metalice și scaune tapițate cu piele maro, pe structură metalică și Cardiff – mobilier cu structura cadru din brad și elemente de compartimentare și fronturi din stejar, finisate într-o combinație de două nuanțe de gri.

Transilvania production 2

Transilvania production

Articol realizat cu informații de la Ana Maria Hacman

 

Citește și: IMM COLOGNE, EXPOZIȚIA INTERNAȚIONALĂ DE MOBILĂ ȘI AMENAJĂRI INTERIOARE, KÖLN, 2017

Despre autor

APMR

Adaugă un comentariu