Concursuri

O tanară mamică designer cucerește juriul Concursului Național de Design de Mobilier 2016

126 de proiecte înscrise: 80 realizate de studenți la universități și facultăți de profil și 46 de proiecte propuse de profesioniști. Au fost depuse în termen 75. Un juriu competent, format atât din reprezentanți ai mediului academic, cât și din profesioniști în proiectarea și producția de mobilă, s-a bucurat de ideile inovative ale tinerilor designeri, de interesul tot mai crescut pe care îl arată acestui concurs, singurul menit să le deschidă drumul în meseria pe care și-au ales-o.

Ajuns la cea de-a XIV-a ediție, Concursul Național de Design de Mobilier, organizat de Asociația Producătorilor de Mobilă din România, a avut ca temă anul acesta „mic mobilier”.

În prima etapă, cea de Creație, Diana Ianaciuc a cucerit juriul cu proiectul „Mobilier multifuncțional pentru copii” și s-a clasat pe locul I. Pe locul II s-au situat Andrei Gramatschi, Roman Naghirneac și Serghei Ceban, studenți în anul 4, la Universitatea Tehnică Chișinău, care au reușit să urce Moldova pe podium cu proiectul Scaun Contrapposte”. „Măsuța de companie” propusă de Adriana și Radu Bunusiu, absolvenți ai Universității de Artă și Design Cluj Napoca, a convins juriul și a ocupat locul III în concurs.

Încă 3 mențiuni sunt de reținut după prima etapă a concursului:

  • Gabriel Macovei, student anul 2 Universitatea G. Enescu Iași , Facultatea Arte Vizuale cu fotoliul „Button up”.
  • colectivul Ursu Vlad & Mesca Ion –  designeri industriali la S.C. INDUSTRIALCONCEPTART S.R.L, Iași pentru produsul “ Lazy Nightstand”.
  • Bogdan Alexandru Barbu, absolvent Universitatea de arhitectură și Urbanism « Ion Mincu » București cu „Masa de cafea HORA”.
  • Pentru cea de-a doua etapă a Concursului Național de Design de Mobilier 2016, cunoscută sub denumirea de PROTOTIP, trebuie depuse produsele realizate înainte de 12 septembrie 2016.

Prototipurile proiectelor câștigătoare anul acesta sau în anii trecuți vor fi expuse într-un stand special amenajat în cadrul Târgului Internațional de Mobilă BIFE-SIM București, în perioada 14 – 18 septembrie 2016, la Complexul Expozițional Romexpo.

 

Fotografiile proiectelor și declarații la cald despre concurs, găsiți pe Revista MOBILA. http://www.revistamobila.ro/concurs-national-design-2016/

Despre autor

APMR

Adaugă un comentariu