Târguri și expoziţii

Producătorii români, apreciați pe cea mai importantă scenă de prezentare a mobilierului din UK

România a strălucit și la January Furniture Show NEC Birmingham 2024

9 companii românești au participat la cel mai important eveniment din domeniu, care se organizează în Marea Britanie. SIMEX, ALSENA COM IMPEX, SOLID WOOD EXPERT, ECOMATRIX, PELEMOB, M-OLIVER DESIGN, MOBEX & COMPANY, SAVINI DUE și PIZETA DUE și-au prezentat noile colecții de mobilier pe o suprafață de peste 346 de mp. January Furniture Show NEC Birmingham a avut loc între 21 și 24 ianuarie. Producătorii români au fost vizitați de 385 firme din Marea Britanie, Irlanda, Scotia, Italia, Germania si Olanda.

Colecțiile exclusiviste by Simex Furniture au atras publicul specializat

Fusion între mobilier clasic și contemporan a fost oferta Simex pentru acest eveniment. Într-un stand amenajat modern, compania a prezentat masa LUNA, o expresie autentică a eleganței, colecțiile de mobilier CONTEMPORAN x RUBELLI și dormitoarele JASMINA, care îmbină confortul și frumusețea naturală a lemnului.

Georgiana Blaga, reprezentantul companiei, ne-a declarat că participarea la January Furniture Show a fost un succes, piesele de mobilier alese pentru a fi prezentate fiind pe gustul vizitatorilor. „Vrem să ne extindem pe piața din Marea Britanie, iar datorită acestei participări am făcut un pas important în acest sens. Am ales bine produsele cu care ne-am prezentat, publicul s-a arătat foarte interesat, mergând până la contractarea unor colecții chiar în timpul evenimentului.”

SIMEX, producător român de mobilier din lemn masiv încă din 1947, deține o capacitate mare de producție și vinde în Europa, Asia și SUA. Compania produce o gamă largă de mobilier de la dormitoare, la biblioteci, livinguri, colțare, scaune, în diferite stiluri și nuanțe,  din lemn de stejar, nuc, cireș sau fag. simexfurniture.co.uk

Solid Oak Expert și-a adaptat oferta conform cerințelor cumpărătorilor din Marea Britanie

Producător profesionist de mobilier din lemn masiv cu modele clasice și moderne, Solid Oak Expert și-a prezentat noile colecții de mobilier din stejar.

„Contacte am avut, am stat de vorbă cu peste 70 de persoane, majoritatea proprietari de magazine, neașteptat de mulți comparativ cu ce am sperat. Mobilierul nostru din lemn masiv de stejar este foarte apreciat în Marea Britanie. Pe lângă trei programe noi, am prezentat colecția Veritage și o colecție pe care o vindem foarte bine, Country, căreia i-am modificat doar ușile”, ne-a declarat Mihaela Turc, managerul companiei.

SOLID OAK EXPERT produce mobilier 100% din lemn masiv și exportă în Marea Britanie, Austria, Germania și Ungaria. solidwoodexpert.com

Alsena a expus la Birmingham pentru prima dată

Colecțiile ALSENA prezentate anul trecut la ZAIN Cluj-Napoca, Romanian Design Week București și la Maison & Object Paris au fost expuse și la January Furniture Show NEC Birmingham 2024.

„A fost o participare acceptabilă. Am prezentat o colecție fabricată din lemn de fag, dar cred că trebuia să prezentam mai mult stejar. Au fost si designeri cu care am discutat și cărora le-am transmis ofertele pe mail. Multe dintre cereri au fost pentru comenzi custom. Ne-ar avantaja mai mult producția în serie, dar este bine si așa”, ne-au declarat reprezentanții companiei după manifestare.

Alsena realizează mobilier minimalist, modern și funcțional. Colecțiile MINIM și NOR au fost lansate cu succes anul trecut. alsena.ro

Și brandul XO Interiors și-a prezentat oferta, în premieră, la această manifestare

„Chiar am avut multă lume, am  vorbit cu mulți reprezentanți de magazine. La sfârșitul expoziției am avut un teanc de cărți de vizită. Sperăm ca în urma discuțiilor să se concretizeze parteneriate bune. Oamenii au fost interesați”, ne-a declarat  Teona Peovici, product designer XO INTERIORS.

Fabrica de mobilă dispune de cea mai recentă tehnologie. Produce mobilier clasic și modern și poate oferi o gamă largă de produse la un raport calitate/preț excelent. xo-interiors.com

ECOMATRIX a expus piese din colecțiile sale consacrate

„Am avut ocazia să exploram și piața din Anglia. Am vrut să ajungem mai ales la magazinele de mobilă și pot spune că participarea la NEC Birmingham 2024 a fost mai bună, prin comparație cu cea de anul trecut, de la Londra”, a explicat Ivet Burian, reprezentant vânzări Ecomatrix.

Compania produce mese din lemn masiv,  dar și scaune, fotolii si canapele tapițate cu stofă sau piele, în general produse premium pentru export. ecomatrix.ro

Și Mobex&Company și-a prezentat oferta pe scena show-ului britanic de mobilier

Compania a expus o nouă colecție de mese realizată exclusiv din lemn masiv de stejar cu picioare din lemn și metal, ale căror particularități sunt evidențiate de intervenția omului. Finisajele sunt realizate folosind lacuri acrilice rezistente la zgârieturi și umezeală și uleiuri ecologice.

„Ne-am pregătit pentru această manifestare și ne-am adaptat oferta pieței englezești. A fost lume interesată, atât reprezentanți de magazine, dar și designeri și persoane fizice. Sperăm ca discuțiile avute să se concretizeze în relații pe termen lung”, ne-a spus Horia Cădar, director marketing Mobex&Company.

Compania are o experiență de peste 26 de ani în producția de mobilă și un istoric stabil și ferm de-a lungul anilor. mobexfurniture.ro

M – OLIVER Design și-a prezentat colecțiile de mese pentru case spectaculoase

„Am poziționat masa Legendary în fața standului, a fost piesa noastră de rezistență și a atras publicul. Am avut toate tipurile de vizitatori, de la proprietari de magazine la arhitecți și designeri, până la persoane fizice. Am avut 75 de contacte reale, pentru noi a fost un eveniment bun”, ne-a declarat Vasile Giurgiu, administratorul companiei.

Mark Oliver este o afacere de familie dedicată creării și producției de mese de calitate superioară pentru case spectaculoase.  markoliver.studio

Savini Due și-a expus oferta de mobilier de baie premium

„Am mai avut vânzări pe Marea Britanie, dar ieșirea din Uniunea Europeană a îngreunat colaborarea. Au apărut alte standardizări, alte formalități la vamă. Ne-am pregătit însă și suntem gata să respectăm noile reglementări, pentru a reveni în forță pe această piață, de aceea am și participat la January Furniture Show”, ne-a spus Călin Ihora, director vanzări Savini Due.

Fondată în 2003, Savini Due se numără astăzi printre companiile de top din Europa, cu o prezență consolidată în 28 de țări. savinidue.com

Design inedit pentru o atmosferă unică, marca Pizeta Due

„Pentru noi participarea la evenimentul din Marea Britanie nu a decurs prea bine, poate nu am adaptat bine produsele. Au fost totuși persoane cu care am discutat pentru volume mari, suntem în discuții, ofertăm și așteptam să se decidă. Suntem încrezători că produsele noastre vor ajunge și pe piața Marii Britanii”, ne-a declarat  Marco Pozzoli, administrator Pizeta Due.

Pizeta Due este o companie specializată în producția de scaune de înaltă calitate, cu design italian, cu sediul în Cugir, România. italydea.com

Participarea României cu pavilion național este susținută de Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior – ARICE și organizată împreună cu Asociația Producătorilor de Mobilă din România – APMR.

Marea Britanie se afla pe locul 6 în exporturile de mobilă ale României atingând în anul 2022 o valoare de peste 146,415 milioane de euro cu o creștere de +22 % fata de anul 2021.

 

 

 

Despre autor

APMR

Adaugă un comentariu