Evenimente Târguri și expoziţii

Profesioniștii americani, cuceriți de mobila creată și produsă în România

Cea de-a 5-a participare a României la International Contemporary Furniture Fair New York – ICFF, în perioada 19-21 mai 2024, a fost la înălțime. Cei 11 producători români participanți au stat de vorbă cu peste 1.200 de arhitecți, designeri, distribuitori și retaileri din Statele Unite ale Americii, Mexic, Canada, Brazilia, Portugalia, Argentina, consolidându-și poziția câștigată deja pe piața SUA. Anul trecut, exportul de mobilă al României în Statele Unite ale Americii a fost de 79,8 milioane de euro, înregistrând o creștere de 2 ori față de anul 2018, când industria românească de mobilă s-a prezentat pentru prima dată pe scena de la New York și de 4,7 ori față de anul 2011.

AESTHETIC INDESIGN cu brandul VLAdiLA, ALEX PROD EXPERT cu brandul Montana Campeni, ASKIA FURNITURE, AXM PROD 93 cu brandul Romina Furniture, IMOB, LEEA’S ROOM FURNITURE, MODEROM STYLE cu brandul ARBORE by Carel Woodworks, SIMEX, SOPHIA 2004, VEST ARIN POINT cu brandul VOICU by Nord Arin, WOOD FURNITURE & CONTRACT cu brandul Bradul Maneciu au prezentat mobilă inovativă, de design, realizată din lemn masiv sau lemn în combinație cu metal, piatră, sticlă, marmură ori beton, dar și decorațiuni de interior inedite, de la tapet iconic, la textile din catifea luxuriantă, până la perdele și draperii de poveste. Colecțiile au fost expuse în standuri amenajate modern, pentru a stârni interesul profesioniștilor, în cele 3 zile de expoziție. Cu pereți tapițați ori îmbrăcați în lambriuri, decorarea unora dintre standurile din Pavilionul Național a adus un plus de imagine industriei mobilei românești în SUA.

La ediția din acest an, Asociația Internațională de Amenajări Interioare și Design – IFDA a acordat distincția „Best in ICFF Show”, la categoria Wall-covering companiei românești AESTHETIC INDESIGN, care a expus la ICFF New York cu brandul VLAdiLA.

Deja consacrat pe piața locală, brandul VLAdiLA a expus pe scena ICFF New York piese din cea mai recentă colecție de tapet, textile și mobilier, Una Lettera D’Amore. „Am fost primiți cu brațele deschise, iar acest premiu reprezintă o nouă confirmare a faptului că viziunea noastră este apreciată chiar și peste ocean. De asemenea, acest premiu vine la pachet cu mândria faptului că suntem români, mai mult de atât, calitatea produselor made în România este la standarde americane”, a spus Oana Vladila, arhitect și co-fondator VLAdiLA.

Brandul VOICU by Nord Arin a debutat cu succes la ICFF New York, unde a prezentat o gamă uimitoare de piese de mobilier care au captivat pasionații de design și experții din industrie. „Acest eveniment marchează o piatră de hotar semnificativă pentru VOICU și Nord Arin, creând scena pentru inovațiile viitoare și excelența continuă în design”, au declarat reprezentanții companiei.

Și brandul ARBORE by Carel Woodworks a atras atenția profesioniștilor. Prezentată într-un stand amenajat modern cu lambriuri, oglinzi și tapet, creând ambientul perfect pentru expunerea noilor piese de mobilier, colecția ARBORE, prezentată în premieră la New York,  a avut peste 400 de vizitatori americani, care au cerut informații despre materialele folosite, modul de realizare și timpul de livrare.

Compania SIMEX a avut peste 150 de vizitatori profesioniști la stand. Aceștia s-au interesat de piesele statement prezentate la ICFF: masa Camelot, cu picioare canelate din lemn masiv, colecția Contemporan realizată în colaborare cu renumitul producător de textile RUBELLI și setul de dormitor Jasmina realizat din stejar periat.

Montana Câmpeni și Bradul Măneciu, două branduri care au expus împreună, într-un concept integrat care include de la mese, scaune, bibliotecă și bufet, până la taburete, canapele și fotolii, au cucerit redistribuitori însemnați, valoarea contractelor estimate a fi încheiate fiind de ordinul milioanelor de dolari.

ASKIA a prezentat soluții pentru reducerea zgomotului, respectiv colecția Kameleon, birouri versatile concepute pentru a se adapta diferitelor spații de lucru „cum o face un cameleon în natură”.

Brandurile Romina Furniture și Leea’s Room s-au remarcat la expoziția de la New York cu mobilier elegant și sofisticat pentru camere de bebeluși, care îmbină stilul și funcționalitatea, stabilind noi standarde în domeniul interiorului de lux pentru copii.

Compania Imob și-a prezentat noile colecții de scaune și canapele, încercând să-și consolideze poziția pe piața americană cu piesele ce au consacrat-o în Europa.

Sophia Romania s-a remarcat pe scena newyorkeză, oferind soluții personalizate de decorare cu perdele și draperii de lux, realizate pe comandă în atelierele de creație din București și Iași, dar și-a promovat și noul concept de micro-franciză.

A 35-a ediție a ICFF, platforma de design global din America de Nord, a trasat cele mai noi tendințe în designul original și sustenabil. Organizată împreună cu WantedDesign Manhattan această ediție a reunit 450 de mărci de design consacrate și emergente din 35 de țări, care au expus mobilier contemporan, mobilier de ședere, covoare și parchet, corpuri de iluminat, mobilier pentru exterior, materiale, tapet, accesorii, țesături si mobilier pentru bucătărie și baie.

Colecțiile românești de mobilier prezentate în Statele Unite ale Americii pot fi văzute pe site-ul oficial ➡️ romania-icff.ro

Despre autor

APMR

Adaugă un comentariu