Evenimente Târguri și expoziţii

Salonul Internațional de Mobilă de la Milano 2024 a depășit așteptările

Cea de-a 62 ediție a Salone del Mobile.Milano a fost un succes internațional, după cum declară organizatorii, dar și participanții la eveniment. Evenimentul este confirmat ca un punct de referință pentru un sector cheie pentru economie, care promovează inovația durabilă, un program cultural de vârf, o provocare numită „evoluție” a designului, dar și a experienței. Gândit inițial ca o modalitate de a promova exportul italian de mobilă și accesorii, Salonul Internațional de Mobilă de la Milano a devenit un eveniment de marcă pentru impunerea noilor trenduri, urmărind, în același timp, descoperirea celor mai promițători designeri internaționali.

Salone del Mobile.Milano, în cifre

1.950 de mărci expozante din 35 de țări

1.060 expozanți de mobilier

105 expozanți EuroCucina/FTK

185 expozanți Bathroom

600 tineri expozanți în Salone Satellite

174.500 mp suprafață expozițională

Peste 370.000 vizitatori

cu 20% mai mulți ca la ediția de anul trecut

cu 110.000 mai mulți față de 2022

54% dintre aceștia din străinătate

6.778 jurnaliști acreditați

50,4% din străinătate

18 producători români de mobilă și decorațiuni au expus pe cea mai importantă scenă de prezentare din lume, între 16 și 21 aprilie, la Salone del Mobile.Milano.

Este vorba despre MONTANA Campeni, ROMINA Furniture, BRADUL MANECIU, DIS PROD, ECOMATRIX, ENTOURAGE FURNITURE, IMOB, LEEA’S ROOM FURNITURE, CAREL Woodworks, MOBEX Furniture, M-OLIVER DESIGN SRL, NEWEL TURNING, Nord Arin, PURE HOME COLLECTIONS, PIZETA DUE, SOLENZARA SALON, SOPHIA 2004, SZEL MOB FURNITURE.

Companiile românești au pregătit piese și colecții noi, în tendințe, pentru a-și demonstra calitatea, creativitatea și inovația în fața audienței globale. Expoziția din Italia este evenimentul emblematic al industriei de mobilă și design, atrăgând atât profesioniștii din domeniu, cât și pasionați de design din întreaga lume.

De 10 ani împreună la Salone del Mobile.Milano

Pentru industria românească de mobilă un deceniu de participare la cel mai important eveniment din lume în domeniul nostru înseamnă evoluție. Ne-am adaptat cerințelor pieței, ne-am dezvoltat, am creat colecții noi, am pus pe primul loc inovația și designul folosind, în același timp, materiale de cea mai bună calitate, în produse de mobilier executate cu atenție la detalii, cât mai aproape de perfecțiune.

„Organizatorii Salone del Mobile.Milano ne-au apreciat evoluția și determinarea, iar la această ediție ne-au oferit spațiu în Hall 3, un pavilion cu trafic mare de vizitatori, în care este promovat mobilierul modern, inovativ, de design. Astfel că cei 18 producători români prezenți la Salone del Mobile.Milano au fost vizitați de aproape 2.000 de parteneri, colaboratori sau potențiali clienți, din peste 30 de țări. S-au legat prietenii, s-au stabilit contacte, dar cel mai important este că am fost văzuți. Mobila românească a fost prezentată pe cea mai importantă scenă, alături de aproape 1.950 de expozanți și de cei mai renumiți designeri din lume”, spune Nadina Nedelea Rus, director executiv APMR.

Companiile românești participante la Salone del Mobile.Milano 2024 au fost vizitate de 1.828 de firme, dintre care 437 de firme partenere, respectiv arhitecți, designeri de interior, retaileri, distribuitori, dezvoltatori și 1.391 de contacte noi. Firmele vizitatoare au fost din toată lumea: Europa, Statele Unite ale Americii, Asia, Africa, Orientul Mijlociu. Valoarea estimată a contractelor ce pot fi încheiate de firmele românești în urma contactelor avute la Salonul de la Milano din 2024 este de circa 9,67 milioane de euro.

„Fac acest târg de 5 ani, particip la târguri internaționale de 15 ani, pot să spun că a fost unul dintre cele mai active evenimente la care am participat vreodată. A fost foarte aglomerat, business aglomerat. Cred că lumea internațională a mobilei începe să se dezmorțească. Am venit de la Salone del Mobile.Milano mult mai încrezător că se vede o luminiță la capătul tunelului, pe partea comercială”, explică Sorin Sălăgean, CEO MONTANA Câmpeni, vicepreședinte APMR.

„Poziția standului României a fost mult mai bună față de cea de anul trecut. A fost și Eurocucina anul acesta, ceea ce explică și numărul mai mare de vizitatori. Au fost mult mai mulți clienți business to business comparativ cu edițiile anterioare. Consider că a fost un eveniment bun, la care merită participat. Sper să fructificăm la maximum ceea ce am construit acolo. Soluția este să ne creștem brandurile și să fim centrați pe produse de mobilier cu valoare adăugată mare”, susține Viorel Crețu, CEO Nord Arin, vicepreședinte APMR.

„Pentru că tot vrem o poziție mai în față la acest eveniment, una dintre condiții este ca standul României să arate diferit. Cade în sarcina fiecăruia să apeleze la designeri, să arate standul într-un anume fel. Și să apeleze la designeri pentru crearea de produs. Așa îi putem convinge pe cei de la Salone del Mobile.Milano că România are design, are o altă imagine și ne vor oferi, cu fiecare an ce trece, o poziție mai bună. Trebuie să lucrăm la branding, la inovație. Să ne prezentăm altfel, să fim diferiți”, spune Elena Birtoc, CEO Carel Woodworks, vicepreședinte APMR.

„Suntem bucuroși de succesul participanților la eveniment. Am avut întâlniri la vârf cu conducerea Salone del Mobile.Milano pentru securizarea și extinderea spațiului expozițional al României la manifestarea de anul viitor și avem promisiuni ferme că vom continua și mai bine împreună”, susține Dumitru Blaga, CEO Simex, președintele Asociației Producătorilor de Mobilă din România – APMR.

Nord Arin a dezvăluit 4 colecții spectaculoase, pe scena show-ului italian 

Colecțiile Nord Arin au atras atenția profesioniștilor prezenți la Milano, reprezentanții companiei purtând discuții cu peste 120 de companii din SUA, Canada, Olanda, Belgia, Franța, Italia și România, care s-au arătat interesate de produse. 

Producătorul român a expus, în premieră la Milano, Eve Dining Table, un simbol al excelenței în design. Noua piesă de mobilier este o fuziune între frumusețe și putere. Piciorul de stejar al mesei susține cu grație blatul de marmură, un amestec armonios de elemente naturale întruchipând eleganța și durabilitatea într-un echilibru perfect. Prin pasiunea pentru inovație și angajamentul față de excelență, Nord Arin continuă să fie un lider, redefinind constant standardele estetice și funcționale în industria mobilierului contemporan.

Și Montana Câmpeni a lansat o nouă colecție de mobilier la Milano

Realizată integral din lemn masiv de stejar, noua colecție se remarcă prin colțuri rotunjite și textura netedă a lemnului și este disponibilă în 3 finisaje, respectiv natur, oak brulle și black. Propunerea a fost pe placul specialiștilor, reprezentanți ai retailerilor din SUA, Olanda, Australia, Germania, Emiratele Arabe Unite, Franța, Spania, Italia declarându-se interesați de colaborarea cu compania românească. 

Producător de tradiție din România, Montana Câmpeni realizează mobilier din lemn masiv: rășinoase, fag și stejar. Dispune de tehnologie modernă și de profesioniști în prelucrarea lemnului. Flexibilitatea tehnologică și puterea de organizare a producției oferă posibilitatea de a produce atât serii mari cât și mici, mobilă pentru locuințe, dar și pentru HoReCa și instituții publice.

Carel Woodworks a prezentat colecția Steekla inspirată din satul tradițional românesc

Noua colecție, dezvoltată în colaborare cu Hill Studio, o companie americană de design, a atras atenția cumpărătorilor din Marea Britanie, Suedia, Spania, Grecia, Italia și România. Colecția Steekla include un set de sufragerie și un set de lounge, respectiv mese, scaune și dulapuri din stejar masiv combinat cu marmură și tapițerie. 

„Ne-am inspirat din satul tradițional cu aceste bârne și am folosit strunjirile specifice meșteșugului românesc. La Milano, am venit cu o culoare mai închisă a mobilierului. Am vrut să creăm produse care să poată varia între mediul de viață și cel de lucru, prezentând în același timp măiestria și tradiția românească. Scopul final a fost acela de a crea produse moderne, dar subtile și raționale”, au declarat reprezentanții companiei. 

Bradul Măneciu a adus pe scena italiană noutățile anului 2024

Noile modele de scaune, fotolii și canapele, realizate într-o nouă selecție de țesături și piele au fost apreciate de vizitatori din Italia, Olanda, Australia, Emiratele Arabe, Austria, Franța, Spania, Germania, România. 

Compania produce mobilier tapițat, piese de mobilier pentru bar și restaurant, în stil clasic sau modern, pe dimensiuni variate. Colecțiile sunt pline de viață, din materiale în trend, nuanțate în culori îndrăznețe, pentru a evidenția obiectele de mobilier și a înveseli interioarele clasice. Produsele sunt confortabile, ergonomice, dar și rezistente în timp. 

Romina Furniture a expus mobilier ecologic construit pentru a dura 

Compania a prezentat un nou set de mobilier pentru copii realizat din fag european cu finisaje non-toxice, dar și un dormitor pentru adulți. 

La AXM PROD 93, calitatea și integritatea sunt cele mai importante în procesul de fabricație, astfel că mobilierul marca Romina Furniture este certificat GREENGUARD GOLD, pentru că asigură un mediu sigur, fără toxine. Brandul s-a consacrat internațional ca un nume de încredere în realizarea mobilierului pentru copii.

Cele mai noi colecții marca Szel Mob au atras atenția publicului profesionist

„Feedback-ul pozitiv pe care l-am primit reafirmă că suntem bine poziționați pe piața internațională. Această validare ne motivează să continuăm să inovăm și să regândim produsele noastre pentru a fi pe placul partenerilor noștri”, au declarat reprezentanții companiei, la finalul manifestării. 

De 30 de ani, Szel Mob produce mobilier premium din lemn masiv de pin și stejar, într-o gamă diversificată, de la mobilier clasic la modern, cu linii simple, într-o paletă largă de finisaje și peste 80 de culori disponibile.

Și noile colecții Solenzara s-au remarcat pe scena de la Milano

Producătorul român cu numeroase colecții de mobilier de lemn și mobilier tapițat, de la mese, scaune, mic mobilier, biblioteci, dulapuri, birouri, până la fotolii și canapele a expus cele mai inovative piese marca Solenzara, atrăgând atenția potențialilor clienți din Germania, Danemarca, Olanda, Italia, Franța.  

Mobilierul este fabricat și livrat în peste 20 de țări din întreaga lume, în case private, magazine, hoteluri, restaurante, birouri. 

Leea’s Room a expus în premieră la Salonul de mobilă de la Milano 

De la pătuțuri cu tematici îndrăznețe, la birouri elegante de studiu, mobilierul Leea’s Room îmbină stilul și funcționalitatea, stabilind noi standarde în domeniul interiorului de lux pentru copii. Fiecare element este atent lucrat pentru a răspunde nevoilor și preferințelor unice ale părinților exigenți și ale copiilor, asigurând un mediu luxos și încântător. Piesele expuse au atras atenția cumpărătorilor din Arabia Saudită, Grecia, Italia, Germania, SUA și România. 

ECOMATRIX  a prezentat la Milano piese din colecțiile consacrate

Mesele de dining, măsuțele de cafea și băncile expuse au atras public profesionist din 27 de țări, reprezentanții companiei declarându-se mulțumiți de participare. 

Ecomatrix produce mese, scaune, fotolii si canapele din lemn masiv tapițate cu stofă sau piele, în general produse premium pentru export.  Creativitatea designerilor ECOMATRIX este în sinergie cu lemnul. Acesta este strict controlat pe parcursul întregului flux de producție, începând cu buștenii obținuți din pădurile regenerate și continuând cu uscarea și prelucrarea lor, conform standardelor europene.

Scaune, fotolii și taburete cu design inedit sub brandul Italydea Milano, apreciate pe scena Salone del Mobile 

„Am participat pentru prima dată la acest eveniment și pot spune că am avut succes.  În următoarele 3 luni vom concretiza contractele și deja ne-am propus să ne mărim echipa de producție. Anul acesta dorim să ne prezentăm produsele și la BIFE SIM”, ne-a declarat Marco Pozzoli, administrator Pizeta Due, la finalul manifestării. 

Soluții ergonomice și funcționale combinate cu o estetică de înalt nivel, sunt atuurile brandului Italydea Milano, dezvoltat de compania Pizeta Due. Produsele sunt realizate cu grijă, precizie și pasiune. Pizeta Due este o companie specializată în producția de piese de șezut de înaltă calitate, cu design italian, cu sediul în Cugir, România. 

Și IMOB a atras atenția la Milano cu colecția sa de scaune, fotolii și canapele

Standul IMOB a fost vizitat de parteneri și potențiali colaboratori din Italia, Franța, Cehia, Slovacia și România. 

„Simbol al inovației și al producției ecologice în industria mobilei, IMOB realizează peste 20.000 de scaune lunar, fiind cea mai complexă fabrică de mobilă din Nord-Estul României. Lemnul pe care îl folosim provine din zona noastră. Suntem certificați FSC și auditați de Smeta și Elevate”, declară reprezentanții companiei. 

Mark Oliver a cucerit audiența cu mese de calitate superioară pentru case spectaculoase

„Cred că a fost cel mai bun eveniment din 2018 până acum. Produsele noastre au fost  și sunt apreciate de designerii internaționali. Foarte multe persoane din România ne-au trecut pragul. Pentru ei vom fi anul acesta și pe scena show-ului de la București, la BIFE SIM” ne-a spus  Vasile Giurgiu, administrator Mark Oliver Studio. 

Compania produce modele atemporale, folosind numai materiale durabile și naturale, cum ar fi lemnul, pielea și metalul solid. 

Și Mobex&Company a adus mese din lemn masiv pe scena show-ului de la Milano

Noua colecție de mese prezentată la Milano este realizată exclusiv din stejar cu picioare din lemn și metal, ale căror particularități sunt evidențiate de intervenția omului. Finisajele sunt realizate folosind lacuri acrilice rezistente la zgârieturi și umezeală și uleiuri ecologice. 

„Foarte multe persoane s-au declarat interesate de produsele noastre, avem foarte multe contacte. În următoarea perioadă vom analiza și vom stabili detaliile despre produse și transport. Cu toate că avem multe produse expuse in showroom-urile partenerilor noștri, vom participa pentru prima dată și la BIFE SIM, unde vom expune piese din colecțiile care au fost și sunt apreciate în străinătate”, ne-a mărturisit și Horia Cădar, marketing manager Mobex&Company. 

Sophia îmbracă ferestrele în perdele și draperii, dându-le personalitate

Pentru a cuceri audiența internațională, compania românească a expus la Milano cele mai noi colecții de perdele și draperii, dar și mobilier tapițat, atrăgând atenția profesioniștilor din Elveția, Franța, Spania, Marea Britanie, Italia, Vietnam și România. 

De 20 de ani, echipa creativă de la Sophia se joacă cu linii, forme, modele și texturi. Camerele decorate de Sophia creează acel sentiment că totul în jur și-a găsit armonia. 

Newel Turning și-a prezentat noile modele de paturi

Compania a expus la Milano o colecție de paturi proiectate într-o varietate de modele și culori, pentru a crea confort, stil și calitate. A purtat discuții cu profesioniști din Italia, Elveția, Tunisia, Franța, Australia, China, Ungaria, China și România atât pentru livrarea de paturi, cât și pentru producția de mese și scaune. 

Cu o abordare orientată spre consumator, marca se angajează să stabilească noi standarde în sectorul mobilei, concentrându-se pe inovație, producție în tendințe și satisfacție post-vânzare.

WR-Inspired by Entourage Furniture 

Peste 150 de companii din 9 țări au admirat măsuțele de cafea expuse de Entourage Furniture pe scena din Italia, discuțiile purtate la fața locului fiind de bun augur, reprezentanții firmei estimând încheierea unor contracte importante. 

Marca îmbină perfect estetica contemporană cu calitatea premium și măiestria durabilă. De la seturi de măsuțe de cafea la mese de sufragerie, scaune, suporturi și piese decorative, fiecare articol reflectă angajamentul companiei față de excelență. În parteneriat strâns cu arhitecți, experți în ospitalitate și retaileri oferă soluții pentru proiecte personalizate.  

Piese din colecțiile by Durieux, pe scena de prezentare din Italia

110 reprezentanți ai unor companii din Marea Britanie, Italia, Irlanda, Franța au apreciat mobilierul elegant din lemn masiv, în stil clasic și modern, expus sub brandul by Durieux. Producătorul lucrează cu meșteri tâmplari, pe care îi preferă în locul mașinilor industriale mari. Mobilierul este realizat în întregime din lemn masiv, însă cu  mare grijă pentru natură, reprezentanții companiei participând la numeroase acțiuni de replantare. 

Și Pure Furniture și-a prezentat noile piese ale anului 2024, pe scena de la Milano 

Într-un stand achiziționat din fonduri proprii, dar amplasat în Pavilionul României, compania a expus colecția 2024 de scaune și canapele tapițate în țesături șic și piele de lux, dar și mese și dulapuri din stejar. Fiecare articol este realizat din cele mai bune materiale, cum ar fi piele autentică de bivol vopsită manual, lemn masiv de stejar rustic sau recuperat și țesături atent selectate. 

Fabrica a fost deschisă în România, în urmă cu 22 de ani, de trei pasionați de mobilă interesați de meșteșugul prelucrării superioare a lemnului și de materialele de înaltă calitate.

Participarea României la Salonul Internațional de Mobilă de la Milano a fost susținută de Guvernul României și organizată împreună cu Asociația Producătorilor de Mobilă din România, prin Programul de Promovare a Exporturilor.

Mulțumim, realizatorilor emisiunii Casa Magazin de la Digi 24, pentru că ați vizitat Pavilionul Național al României la Salonul de Mobilă de la Milano și ați transmis deja primele impresii de la fața locului.

 

Despre autor

APMR

Adaugă un comentariu