Târguri și expoziţii

România a fost reprezentată cu cinste la Imm Cologne 2019

Peste 150.000 de persoane, din 145 de țări, din care doar 50.000 au fost simpli consumatori, au vizitat Imm Cologne 2019, pentru a lua pulsul industriei de mobilă și a vedea cu ce propuneri vin cele peste 1360 de firme și organizații din Europa, Asia și Statele Unite ale Americii care au expus în ianuarie la Köln, pe o suprafață de peste 300.000 mp.

Statisticile prezentate de Koelnmesse, organizatorul german, consemnează că cea mai importantă manifestare în domeniu la nivel european, din prima lună a fiecărui an, a înregistrat o creștere a numărului de comercianți vizitatori din China (+23%), America de Nord (+15%) și America de Sud (+29%), precum și din estul Europei (+13%).

Datorită prestigiului și caracterului predominant B2B, primele 4 zile de desfășurare ale evenimentului, din cele 7, au fost exclusiv destinate contractărilor, târgul impunându-se ca o manifestare lider este vizitat de oameni de afaceri de pe toate continentele.

Anul acesta târgul a beneficiat de expunere suplimentară grație secțiunii speciale Living Kitchen (271 expozanți din 28 de țări), organizată la fiecare doi ani, care atrage în mod tradițional un număr crescut de cumpărători (53% dintre vizitatori au provenit din afara Germaniei), reprezentanți cu precădere ai consumatorilor din centrul și nordul Europei, care au în tradițiile lor cultura bucătăriei ca spațiu central al locuinței și transformarea acestui spațiu prin înglobarea celor mai noi tehnologii în aparatură și a principiilor generale pe care se bazează funcționarea diverselor aparate electrocasnice înglobate.

România a fost reprezentată cu cinste la Imm Cologne 2019

27 de firme româneşti producătoare de mobilier şi saltele au participat la Imm Cologne 2019 cu finanțare de la bugetul de stat, în cadrul unui stand național distribuit în 3 dintre cele 11 pavilioane ale evenimentului internațional, mai precis: 25 de firme în hala 5.1, rezervată preponderent participărilor în grup sub pavilioane naționale, compania Materia Studio din Sebeș în hala 10.1, rezervată firmelor orientate spre design de produs de ultimă oră și KA&MA Trading din Moșnița Nouă în hala 9.1,  rezervată segmentului de produse destinate somnului. Şapte dintre firmele participante s-au aflat la prima lor participare la Imm Cologne (Creative Concept din Breaza, Foresta Construct din Tăşnad, Ivy House Store din București, KA&MA Trading din Moşniţa Nouă, Mobex Prod Company din Potău, Sculptura Secuiasca din Sfântu Gheorghe şi Ubikubi din București). Pavilionul național românesc, amenajat în hala 5.1 s-a bucurat de o bună vizibilitate și s-a aflat în apropierea pavilioanelor naționale ale firmelor din Bulgaria, Bosnia-Hertzegovina, Qatar, Polonia, Estonia, Belarus, Taiwan, Malayezia.

Pavilionul României a fost amenajat într-un spațiu generos de 1279,5 mp, ocupând cea mai mare suprafață de până acum în istoricul participărilor.  Din totalul suprafeţei, 1030 mp au fost cu finanțare de la bugetul statului și 249,5 mp au fost achiziţionaţi de  7 societăți comerciale, cu finanţare proprie: Ecomatrix – 20 mp, Design For Life – 50 mp, Larix Mobila – 51 mp, Lemn Prod Ex Com – 50 mp, Materia Studio – 8,5 mp, Pure Home Collections – 50 mp şi Szel Mob – 20 mp.

Şapte insule vizibile în hala 5.1, amenajate cochet în 25 de standuri individuale înalte și cu aspect modern, cu elemente decorative naționale, marca de individualitate culturală și unitate, au gazduit firmele românești: Amik Wooden Toys Satu Mare, Bodmob Impex Sovata, BRADUL MĂNECIU din  MĂNECIU-Pământeni, Bucin Mob Reghin, Carel Woodworks Satu Mare, CD Sofa Euro 07  Câmpulung Muscel, Creative Concept Breaza, Design For Life Satu Mare, DIS Prod Miercurea Ciuc, Ecomatrix Satu Mare, Famos Odorheiu Secuiesc, Foresta Construct Tăşnad, Ivy House Store  București, Larix Mobila Reghin, Lemn Prod Ex Com Carta, Mobex Târgu Mureș, Mobex&Company Potau, Pure Home Collections Satu Mare, Quadra Invest Târgoviște, Savini Due Sebeș, Sculptura Secuiască Sfântu Gheorghe, SESSIO.EU Jibou, Simex Șimleu Silvaniei, Szel-Mob Cristuru Secuiesc, Ubikubi București. Acestora li s-au alăturat alte două standuri individuale în halele 10.1 (Materia Studio SRL Sebeș) și 9.1 (KA&MA Trading SRL ).

Produsele prezentate de firmele românești s-au înscris în următoarele grupe și tipologii: mese și scaune din lemn masiv și combinatii de lemn masiv cu metal finisat antichizat sau lemn masiv combinat cu rășini, jucarii din lemn, saltele simple și combinate, cu interior din spume cu memorie sau exclusiv din materiale naturale, mobilier tapițat cu textile și piele naturală, mobilier rustic antichizat, mobilă din lemn masiv din stejar, fag și rășinoase, programe de dormitoare și sufragerii, mobilier de baie și mobilier pentru bucătarii amenajate rustic, mobilier pentru baruri.

În majoritatea covarsitoare a cazurilor, producatorii romani au prezentat produse foarte noi de mobilier (multe prototipuri), bine ancorate în trendul popular în statele Europei Occidentale. S-a adus de asemenea în prim-plan tânărul design romanesc de produs, prin prezentarea creațiilor unor designeri romîni în domeniul mobilei și a altor obiecte de design interior, originale, ingenioase, cu accent pe aspectele care oferă plus-valoare, referitoare la ecologie, reciclare și economia circulara.

Vizita delegatiei din Georgia și a unor oameni de afaceri din SUA, Olanda, Italia și Suedia

Firmele romanesti au fost vizitate de un numar total de peste 2250 de reprezentanți ai unor firme de comert de mobilier provenind din statele UE (Germania, Belgia, Olanda, Franța, Suedia, Italia, Finlanda, Lituania, Estonia,Spania, Bulgaria, Croatia, Grecia, Austria, Polonia), dar și din Elveția, Marea Britanie, Orientul Apropiat și Mijlociu (Israel, EAU, Arabia Saudita, Qatar), Rusia, Georgia (o delegație masivă reprezentând un cluster din aceasta țara s-a arătat în mod deosebit interesată de jucariile din lemn, mobilier la comanda și mobilier hotelier), China, SUA, Canada, Coasta de Fildes. Doar în jur de 20% dintre vizitatori au reprezentat firme cu care producatorii sau designerii romani prezenti la IMM 2019 au mai derulat afaceri în trecut, restul de 80% fiind potențiali noi clienți ai industriei mobilei din Romania.

Standul național al României a fost vizitat de reprezentanții Koelnmesse, cărora li s-a oferit un prim feedback cu privire la participarea din acest an a firmelor românești și cu care s-a discutat de principiu participarea româneasca în anul 2020 la Imm Cologne.

Pe parcursul desfășurării expoziției din Germania, pavilionul românesc a beneficiat de prezența pe parcursul mai multor zile a Mihaelei Simion, consilier economic la Consulatul General al României la Bonn, Biroul de Promovare Comercial Economică – BPCE Bonn, care a oferit atât reprezentanților firmelor, cât și reprezentantului patronatului informații valoroase despre rețelele comerciale, precum și despre soluții de promovare a mobilierului românesc pe piața germană.

AMIK WOODEN TOYS a prezentat o gamă vastă de jucării și mobilier de grădinițe din lemn de fag, ori, la cererea clientului, din lemn de tei.

Fabricate după noile reglementari Europene, toate produsele sunt testate, certificate si corespund normelor in vigoare.  Lacurile și vopselurile folosite sunt ecologice, pe bază de apă, conform standardelor europene EN 71. Colțurile/canturile sunt rotunjite pentru a evita orice posibilitate de accidentare.

BODMOB IMPEX, companie specializată în producția de mese și scaune tapițate, a participat pentru a doua oară la Imm Cologne.

Ralph Polko, managing partner BODMOB IMPEX:  „Am prezentat mai multe obiecte de tapițeri, în mod special scaune pentru mese și mese din lemn masiv și lemn stratificat de nuc. De asemenea, am adus și piese de mobilier pentru realizarea de proiecte, la scară mare.”

BRADUL MĂNECIU a prezentat la Köln canapelele Parrot și Nadine, care s-au evidențiat datorită tapițeriei deosebite și formelor adaptate atât stilului clasic cât și celui modern, reușind să îmbine confortul cu un design remarcabil.

Adrian Pupeză, director general BRADUL MĂNECIU: „Indiferent de spațiul în care alegeți să le așezați (canapele living, canapele birou, canapele hol), puteți fi convinși că vor impresiona prin multitudinea de calități pe care aceste canapele le întrunesc. La Imm Cologne, le-am prezentat clienților și scaune din lemn, scaune pentru dining, scaune tapițate, scaune cu brațe sau fără, în culori neutre sau îndrăznețe, cu design clasic sau modern. De asemenea, am expus mese din diverse materiale.

BUCIN MOB a lansat la Imm Cologne linia de fabricație pentru scaune tapițate, cu scopul de a fi confortabile. Picioarele sunt din stejar și au același finisaj ca și mesele tocmai pentru ca scaunul este un element conex mesei.

„Structura este din placaj stratificat, am ales niște placaje care au un mulaj anatomic, tocmai ca sa stai confortabil, buretele să se muleze după formele prestabilite din fabricație, iar tapițeria este aqua clean. Primul scaun ce se va livra in sistem flat back, respectiv spătarul separat de șezut”, ne-a declarat Mihnea Gheorghiu, partener BUCIN MOB.

CAREL WOODWORKS a venit pentru a treia oară la IMM COLOGNE. De această dată, a amenajat două standuri.

Narcisa Grumaz, marketing manager CAREL WOODWORKS: Produsele noastre principale sunt mese, dar realizăm și dulapuri, scaune, precum și alte piese de mobilier. Lucrăm numai cu lemn masiv: stejar, stejar sălbatic, stejar vechi, fag și pin. Noi tot timpul găsim clienți noi. La Imm Cologne am prezentat masa cu inserții din cupru, masa de cer cu picioare mai subțiri, cum se poartă anul acesta, masa rotundă tip parchet, masa rotundă cu picior metalic Spider, masa cu picioare de sticlă. Intenționăm să ne axăm și pe domeniul HoReCa,  să începem să facem mobilier pentru baruri hoteluri.”

CD SOFA EURO 07 a expus la Köln mobilier tapițat produs integral în fabrica de la Câmpulung Muscel. Compania a prezentat o selecție deosebită de modele de canapele, fotolii și scaune destinate oricărui tip de spațiu (hotel, restaurant, office, living, club).  Cu Colectia Chester producătorul se adresează sectorului HoReCa, dar realizează și mobilă personalizată, în funcție de necesitățile clientului.

Toate produsele respectă normele de siguranță anti-foc, pe normativa europeană și chiar și pe normativa englezească, care este și mai riguroasă. Toate materialele trebuie să fie ignifugate.

Pentru prima dată la Imm COLOGNE, CREATIVE CONCEPT s-a prezentat cu brandul MARK OLIVER. A expus două mese de dinning, una spectaculoasă de conferințe pentru clienții premium, dar și două seturi de măsuțe, unul accesibil publicului larg, iar altul pentru cunoscători, de design.

Adrian Giurgiu, administrator Creative Concept: „Am combinat materiale mai interesante, picioare din metal cu un finisaj mai texturat care să dea un aspect mai dur, mai rugos și blaturi foarte fine, mai bine prelucrate și în linii geometrice destul de subțiri. Blaturile pe lângă faptul că sunt subțiri sunt reduse și mai mult pe margini, pentru a crea un aspect de foiță foarte subțire, un plan fără volum. Finisajul lor de deasupra este un furnir estetic cu lățimi foarte mari. Finisajele lemnului nobil, cum ar fi nucul sau stejarul sălbatic, arată spectaculos, cu un caracter aparte, prin evidențierea nodurilor,  crăpăturilor, a diferitelor colorații, nuanțe de la alb, albicios, crem până la roșiatic și negru. Asta face un contrast destul de puternic cu grosimea foarte mică a blatului.”

Din 2012, DESIGN FOR LIFE participă continuu la Imm Cologne.

Enikö Drulea, șef producție DESIGN FOR LIFE: „Mă mândresc cu faptul că, în fiecare an, avem unul dintre cele mai frumoase standuri. Am prezentat scaune, mese,  fotolii,  produse fabricate de noi, la Satu Mare, în România. Lucrăm în proporție de 85%  cu piele naturală, de bivol, colorată manual. Nu sunt două scaune la fel din punct de vedere al pielii. Punctul nostru forte este pielea sau pielea în combinație cu metal. Ne adresăm în primul rând țărilor din Europa de Vest. Suntem foarte prezenți în Olanda, mai puțin în Germania, dar creștem și aici.”

DIS PROD a expus la Köln mobilă pentru camere de zi și mic mobilier din lemn masiv de rășinos, scaune și fotolii tapițate cu piele, piele ecologică sau materiale textile. Finisajele produselor prezentate au fost transparente sau opace, unele cu elemente metalice. Culorile folosite au variat, în cea mai mare parte, de la alb-crem la gri închis. Designul produselor a urmărit linia rustică, cu accente retro.

Pentru ECOMATRIX Imm Cologne este cea mai potrivită expoziție de mobilă.

Attila Egei, manager ECOMATRIX: „Față de celelalte târguri, acesta ne este cel mai potrivit, pentru că avem clienți în Germania, Olanda, Anglia, Belgia, Italia. Clienții sunt interesați de canapele și de mese. Piesa de rezistență, vedeta noastră de la Köln este masa somptuoasă de 4 metri lungime, fabricată din cer. Și încă una pregătită pentru cei din domeniul HoReCa, adusă special ca să se vadă că putem face și blaturi cu ramă metalică. Masa cu blat de sticlă e interesantă pentru că lasă să se vadă scaunul de sub ea. Canapeaua Chesterfield este și ea una dintre piesele noastre de rezistență, la orice apariție. La fel și masa cu picioare de sticlă, care dă senzația că plutește în aer.”

Peste 95% din producția FAMOS merge la export.  Judit Kovacs, marketing și dezvoltări produse FAMOS: „Pentru compania noastră acest târg este cel mai important. Germania este piața noastră principală. În primul rând ne întâlnim aici cu majoritatea clienților,  au venit până și suedezii, pentru că noi livrăm mult în Suedia, în Anglia și în Olanda. Și ne întâlnim la Köln să discutam problemele curente și liniile de dezvoltare pe viitor. Pentru clienții noi, la această expoziție am prezentat 3 colecții, care corespund celor trei tipuri de materie primă pe care o utilizăm, o colecție de stejar, un stejar natural cu noduri, alta de fag cu inimă roșie (bibliotecă și masă) și o colecție din lemn de cer.”

FORESTA a participat în premieră la expoziția din ianuarie de la Köln, pentru a testa piața germană. S-a prezentat cu mese, tabureți, minibar, uși și scări de interior.

Mihaela Turc, director general FORESTA: „Noi suntem producători 100% de mobilier din lemn masiv. Suntem structurați pe două nișe, FORESTA, care face produse de serie din stejar rustic si cer și partea de brand, SOLID OAK, care face mobilă pe comandă, personalizată.”

IVY HOUSE a prezentat la IMM Cologne scaune clasice cu brațe, fără brațe, scaune personalizate, comodă tv.

Răzvan Ursu, director IVY HOUSE: „Noi facem produse calitative, produse premium și avem nevoie de o piață mai mare. Suntem la prima participare la această expoziție Anul trecut am intrat în APMR și de aici am aflat despre târgurile externe. În primul rând, participarea este binevenită pentru internaționalizarea afacerii. Cred că ieșirea noastră din țară ne poate ajuta în dezvoltarea businessului. Am intrat în contact cu câțiva cu oameni axați pe afaceri corporate, pe parteneriate destul de ample. Exact asta căutam.”

Anul acesta, vedeta standului KA & MA TRADING a fost patul BoxSpring Bad.

Marius, Popa, managing partner KA & MA TRADING: „E în trend de câțiva ani buni și vedem că e pe creștere în Germania și în Țările Scandinave, iar pentru Olanda și Belgia a devenit o tendință. Patul are o structură din lemn masiv cu lanteți de lemn, iar arcurile sunt împachetate individual, fiecare apăsându-se fără a le afecta pe celelalte din jur. Peste acestea se folosește o pâslă flexibilă tocmai pentru a permite efectul arcului, lăsându-l să se comporte ca atare. Noi dăm posibilitatea clientului, ca pe această bază să pună orice tip de saltea de la noi. Iar gama este una foarte variată: avem saltele pe arcuri, saltea cu memorie și profilată pentru ventilare, saltea de cocos cu strat de latex, saltea cu bandă și fermoar, iar pentru piața franceză am pregătit saltele roluite.”

LARIX MOBILA a revenit a doua oară, după 4 ani de absență la Imm Cologne. A încercat să impresioneze atât cu produse, cât și cu amenajarea standului de 120 mp. Modelele prezentate au fost realizate special pentru piața germană.

Norbert Block, reprezentant LARIX MOBILA: „Am prezentat 4 noi colecții de mobilier de living și de dinning, o combinație de lemn masiv natural și vopsit, un concept versatil care poate suferi o mulțime de modificări la cererea clientului, demonstrând  vizitatorilor că detaliile fac diferența în design. Produsele de mobilier impresionează cu un design atipic, la care se pot adăuga și produse individuale, fotolii și scaune tapițate.”

LEMN PROD EX COM a prezentat la Köln brandul XO INTERIORS.

Peter Peovici, director XO INTERIORS: „Am prezentat  4 colecții, 3 dintre acestea adaptate cerințelor din Germania. Avem foarte mulți clienți care caută mobilă romantică, cu cornișe, colorată, din rășinos cu accente de stejar. Chic este o gamă romantică care creează o atmosferă relaxantă și confortabilă, disponibilă în cele șapte culori XO. Colecția Kubic are linii drepte și moderne și poate fi realizată, de asemenea, în 7 culori diferite. Eyeglass este o colecție de design care face o combinație perfectă între spațiile de depozitare și spațiile de afișare pentru a expune obiectele de care sunteți cu adevărat mândri. Această colecție este realizată cu ușile și laturile laterale din sticlă. În funcție de model, dulapurile pot fi modificate cu fețe închise pentru afișajul superior sau cu o parte din sticlă.”

MATERIA STUDIO a participat pentru a doua oară la Imm Cologne.

Alexandru Vang, reprezentant MATERIA STUDIO: „Produsele pe care le-am expus sunt făcute din puține materiale. Folosim în primul rând lemnul de nuc, lemnul de stejar, marmura și alama. Tot ce este metal în piesele noastre este alamă. Masa din quartzit de Patagonia este prima de dimensiunea aceasta, respectiv 130 de cm, iar pentru această dimensiune s-a montat un suport cu 3 picioare care să susțină blatul. Picioarele sunt făcute din mdf și îmbrăcate în foaie de alamă.”

La aceasta ediție, MOBEX s-a prezentat cu 3 colecții de mobilier din stejar/ furnir de stejar într-un finisaj deschis la culoare cu lacuri si baițuri care reprezintă trendul de anul trecut de la Milano si de la Köln. Practic, fabrica MOBEX a prezentat ceea ce poate realiza  în materie de mobilier de living, de dormitor și de sufragerie. Linii moderne cu care vrea să cucerească publicul de pe piața europeană.

MOBEX & COMPANY consideră că participarea la expoziția din ianuarie, de la Köln, este poarta spre piața germană.

Horea Cădar, administrator MOBEX & COMPANY: „Suntem pentru prima dată la acest târg. În principal, avem mese de dimensiuni mari si mici, oglinzi, dulapuri din lemn masiv de stejar, totul pe stil rustic. Produsele de mobilier sunt realizate cu măiestrie de profesioniștii companiei.”

Pentru QUADRA Imm Cologne este târgul de referință.

Gijsbert Huijink, owner QUADRA: „Pentru noi acesta este cel mai bun târg, cel mai important, pentru că avem clienți predominant din Olanda și din Germania. Suntem de mai bine de 20 de ani în domeniu și aici este locul în care ne întâlnim cu clienții noștri. La această ediție am venit cu un mixt, jumătate tapițerie, jumătate mobilă. Am adus modele noi din fiecare. Pentru tapițerie, catifeaua este cea mai căutată în aceasta perioadă.  De asemenea, am prezentat mese din lemn masiv de stejar, biblioteci, vitrine.”

PURE HOME COLECTION a venit la Imm Cologne pentru se lansa și mai bine pe piața din Germania.

Compania s-a prezentat cu piele, tapițerie de piele naturală și catifea, dar și cu produse de mobilier realizate din lemn masiv de stejar reciclabil din casele vechi din România. Meșterii PURE HOME COLECTION folosesc doar piele naturală din Italia, material textil din Belgia și lemn din România. Piesele expuse au fost apreciate de publicul vizitator.

SAVINI DUE a expus pentru a cincea oară la Imm Cologne.

Mihai Boroschi, sales manager SAVINI DUE: „Compania a expus 4 colecții noi de mobilier de baie, respectiv Armonia, Geos, Cielo, Sole, precum și capace de toaletă din MDF vopsit. Accesoriile sunt premium, dar încercăm să le ținem la un nivel rezonabil de preț. Produsele vor fi puse în vânzare abia în luna martie.”

SESSIO.EU a prezentat la Imm Cologne cele doua colecții:  SESSIO si REANOS.

Mircea Biriș, administrator SESSIO.EU: „În principiu, colecția cu care ne adresăm pieței germane este SESSIO, pentru clienții standard, pentru că acesta este târgul de business. SESSIO creează linii noi de canapele şi fotolii pentru oamenii ce cred în calitate şi confort.
Târgul de fancy este Salone del Mobile. Milano. Pentru care targetăm colecția REANOS, a cărei gamă premium se adresează unei clase superioare, hotelurilor de 4-5 stele, rezidenţial.”

SIMEX a venit la Köln cu brandul M O O D.

Cosmin Man, sales manager M O O D: „Noul brand al companiei SIMEX a fost prezentat pentru a doua oară la Imm Cologne. Acesta a fost realizat sub semnătura designerului Constantin Alupoaei, de la studioul IZZI DESIGN BOX. M O O D este o colecție modernă de mobilier din lemn masiv, un program contemporan în imagine, dar foarte modern în detaliu. Este un brand nou, care pune accent pe design si pe material. Mobilierul realizat sub brandul M O O D este din lemn de stejar, ceea ce conferă produselor calitate și unicitate.”

SPIRAL WOOD a expus pentru prima dată la acest târg.

Czine Zsolt Attila, director general SPIRAL WOOD: „Suntem în căutare de parteneriate noi cu țările vestice din Uniunea Europeană. Brandul nostru SPIRAL WOOD este brevetat pe Europa și am format, în cei 27 de ani de existență, modelele noastre speciale, stâlpii spiralați, care sunt baza produselor pe care le facem. Dar realizăm și mese și scaune în stil colonial, suporturi de flori, accesorii religioase, suporturi de meniuri pentru restaurante. Produsele noastre sunt realizate din lemn de fag, dar la comandă prelucrăm și alte specii de lemn. Majoritatea produselor sunt făcute artizanal. Clienții noștri, în pare parte sunt utilizatorii finali, dar ne adresăm arhitecților și designerilor deopotrivă, pentru că prin ei ajungi la clientul final.”

SZEL MOB și-a prezentat colecțiile de noi de mobilier.

Gabor Szel, administrator SZEL MOB: „Anul acesta am realizat un catalog 2019-2020, cu 60 de produse și 12 finisaje noi. Produsele sunt fabricate din lemn masiv, stejar și brad sau în combinație. Avem sute de culori prin care putem să personalizăm produsele comandate de clienți. Vrem să fim competitivi pe piața din Germania, dar și pe piața din Italia, Rusia și România.”

Cele mai bune creații ale designerilor UBIKUBI au fost expuse în ianuarie la Imm Cologne 2019.

Conduși de convingerea fermă că designul românesc poate fi o referință importantă pentru un design autentic și de înaltă calitate, UBIKUBI a expus obiecte de mobilier, corpuri de iluminat și accesorii pentru casă și birou semnate de designeri și arhitecți români, produse în România.

O parte din obiectele din colecție sunt produse integral inhouse, prin mijloace tehnologice proprii, puse in valoare de accente create prin întâlnirea fericită dintre materialele naturale și industriale – plută, oțel, lemn de fag și placaj.

Articol realizat de Andreea Paraschiv, reprezentant APMR

 

 

 

 

Despre autor

APMR

Adaugă comentariu

Adaugă un comentariu