Târguri și expoziţii

România a revenit pe scena de prezentare a mobilei de la Milano, după 2 ani de pauză

2.175 de expozanți, mai mult de un sfert dintre ei din afara Italiei, 262.608 de vizitatori, respectiv arhitecți, designeri de interior, retaileri, distribuitori, dezvoltatori, din 173 de țări, aproape două treimi dintre ei din afara Italiei și 3.500 jurnaliști acreditați, din întreaga lume, sunt cifrele care demonstrează că SALONE INTERNAZIONALE DEL MOBILE este centrul lumii în privința designului de mobilier și a amenajărilor de interioare.  De la această ediție au lipsit atât profesioniștii, cât și vizitatorii din China și din Rusia. În 2019 au fost 42.000 de vizitatori ruși și chinezi.

„Mulțumim acestei frumoase comunități internaționale de design pentru că a făcut din această ediție a Salone del Mobile o piatră de hotar. Toți s-au adunat aici, în minunatul nostru Milano, pentru o săptămână de schimburi productive despre durabilitate și despre viitorul sectorului nostru”, au declarat organizatorii, la finalul evenimentului.

16 companii românești de mobilier ne-au reprezentat la Salone del Mobile.Milano

ASKIA FURNITURE, AXM PROD 93 cu brandul Romina Furniture, BRADUL MĂNECIU, CAREL WOODWORKS, CARO JIBOU cu brandul PR Living, DIS PROD cu brandul Durieux, ECOMATRIX, LAITZA NORD cu brandul Spalli, LEMN PROD EX COM cu brandul XO Interiors, M-OLIVER DESIGN cu brandul Mark Oliver, MOBEX & COMPANY, MONTANA CÂMPENI, NEWEL TURNING, NORDARIN PROD COM, SZEL MOB cu brandul Rusticbutique, URBAN WOODS au pregătit produse de design și colecții noi, pentru a se remarca pe cea mai importantă platformă de dialog din industria mobilei și a amenajărilor.

Companiile românești participante la Salone del Mobile.Milano 2022 au fost vizitate de 2.372 de firme, dintre care 472 de firme partenere și 1.900 de contacte noi. Firmele vizitatoare au fost din toată lumea: Europa, Statele Unite ale Americii, Asia, Africa, Orientul Mijlociu.

„Milano este un centru al inovației și al designului, iar producătorii români prezenți  mi s-au părut foarte pregătiți și foarte focusați asupra produsului și observ că s-au întors la elementul primordial de bază, la simplitate. Doar lucruri simple care respectă tendința de întoarcere la origini. Este un mod foarte bun și de promovare a brandului de țară mai ales ca România are tradiție în industria lemnului. Daca am avea, în mai multe domenii, același nivel de competență ca în mobilă, am sta mult mai bine la nivel de țară.” (ES Florin Pascu, consulul general interimar al României la Milano)

ASKIA FURNITURE A PREZENTAT COLECȚIA KAMELEON

„Proiectăm soluții clare și atemporale pentru medii în continuă schimbare. Pentru noi, schimbare dinamică în viață și spațiile de lucru din zilele noastre au deschis o breșă pentru idei noi, îndrăznețe. Privim schimbarea ca pe o oportunitate. Unicitatea produselor noastre provine din abordarea noastră inovatoare de design, tehnici de perspectivă și dragostea veșnică pentru măiestria tradițională. Înțelegem nevoia de flexibilitate – produsele noastre au capacitatea de a se adapta la diverse materiale, dimensiuni și culori, în conformitate cu cerințele specifice ale clienților noștri. Suntem mereu în căutare de ceva nou și interesant, păstrând în același timp sustenabilitatea în centrul a tot ceea ce facem. Noi creăm produse pentru spații în care oamenii să se simtă sănătoși, confortabili și inspirați.” (Dragos Motică, creativ director ASKIA FURNITURE)

askiafurniture.ro

AXM PROD 93, CU BRANDUL ROMINA FURNITURE, ȘI-A PROMOVAT MOBILIERUL PENTRU BEBELUȘI CERTIFICAT GREENGUARD GOLD

Romina Furniture realizează mobilier din pasiune și nu face niciun compromis în căutarea calității absolute în mobilierul pentru bebeluși. Creează mobilier cu pasiune, angajament și transparență și deține cel mai înalt standard privind protecția împotriva elementelor toxice. Certificarea GREENGUARD GOLD indică faptul că produsele au fost testate și scanate independent de peste 10.000 de chimicale și peste 360 de compuși organici, precum formaldehida sau ftalați, care poluează aerul din interior și contribuie la dezvoltarea problemelor de sănătate, precum astmul și alergiile. Produsele sunt testate regulat.

rominafurniture.eu

BRADUL MĂNECIU ȘI MONTANA CÂMPENI AU EXPUS DIN NOU ÎMPREUNĂ PIESE DE MOBILIER ÎN TENDINȚE, ÎNTR-UN STAND DEOSEBIT, CARE A ATRAS MULȚI VIZITATORI

Produsele prezentate de BRADUL MĂNECIU sunt tapițate cu stofe ecologice premium, obținute din material plastic reciclat din oceane, premiat la Târgul de la Bruxelles. Este vorba despre mai multe modele de scaune și fotolii, dar și canapele. Colecțiile BRADUL MĂNECIU sunt pline de viață, din materiale în trend, nuanțate în culori îndrăznețe, pentru a evidenția obiectele de mobilier și a înveseli interioarele clasice.

Piesele de mobilier expuse de MONTANA CÂMPENI, respectiv mese de sufragerie, mobilier corp, mese de cafea, mese de perete, de diferite dimensiuni, surprind noile tendințe în amenajări interioare, punând într-o armonie perfectă tehnologiile moderne de prelucrare a lemnului cu caracteristicile unice ale stejarului. Datorită flexibilității tehnologice și puterii de organizare a producției, compania poate produce atât serii mari cât și mici, mobilă pentru locuințe, dar și pentru HoReCa și instituții publice.

bradul-maneciu.ro

mobilamontana.ro

CAREL WOODWORKS A EXPUS LA MILANO NOUA COLECȚIE DE MOBILIER OAK SAGA, CU CARE A IMPRESIONAT ȘI DESIGNERII AMERICANI

„Am vrut să creăm ceva unic care să sărbătorească lemnul și să prezinte frumusețea brută a materialelor naturii. Astfel, ne-am asigurat că oferim materiale de înaltă calitate care se completează reciproc. Utilizarea marmurei, metalului și țesăturii, pe lângă lemnul masiv, a devenit importantă în fabrica noastră”, declară managementul CAREL WOODWORKS. Compania și-a construit reputația prin servicii și produse de calitate, stabilind astfel un nivel ridicat de cunoaștere a mărcii. Eforturile echipei sunt strâns aliniate cu nevoile și specificațiile clienților companiei.

carel.ro

 

CARO JIBOU S-A PREZENTAT CU MESE ȘI SCAUNE, DAR ȘI CU MOBILIER TAPIȚAT

CARO JIBOU a lansat la Milano Canapeaua Dunhill – Round Lounge, inspirată de linii contemporane și forme moi pe care le iubim cu toții. Scopul este să asigure un aspect confortabil și rafinat pentru fiecare living. De asemenea, a expus măsuțele de cafea Pebbles, inspirate din natură. Reprezentanții CARO JIBOU au explicat că formele acestor măsuțe sunt ideale pentru crearea unui flux mai bun în camera de zi, deoarece acestea nu au colțuri și, prin urmare, oferă posibilitatea de a te deplasa liber. Compania a mai prezentat scaunele Samba Lounge, disponibile în 3 dimensiuni și mai multe nuanțe, dar și masa Porto Dining, o masă rotunda care se încadrează perfect în orice interior, fiind frumoasă și practică.

www.pr-living.com

DISPROD A EXPUS DOUĂ COLECȚII DE MOBILIER SUB BRANDUL PROPRIU By Durieux

„Este primul târg la care participam după pandemie. Lemnul si pielea nu pot fi cumpărate fără să le atingi. Prima dintre colecții se numește ERNEST. Este o colecție compusă din 11 piese de mobilier, fabricată din stejar masiv, care pare sa fie nefinisat dar este foarte finisat, sunt destul de multe operațiuni pentru a putea să păstram culoarea și textura lemnului. Cu acest tip de mobilier ne adresăm clienților de nivel mediu, superior. Cea de-a doua colecție este fabricată din lemn recuperat din case vechi. Pe lângă aceasta avem mobilier tapițat pentru care am folosit stofe produse din materiale reciclate, dar și piele. Când vorbim de piele încercăm să ne ducem pe culori naturale, legate de natură, de pământ. În produsele noastre păstrăm stilul atemporal și vrem ca mâna meseriașilor DISPROD să se vadă pe fiecare produs.” (YANN DURIEUX, manager DISPROD)

bydurieux.com

ECOMATRIX LE-A PREZENTAT VIZITATORILOR MOBILĂ CU CARACTER

„Folosind mobilierul nostru produs din lemn masiv pur, mediul de acasă va primi ceva special: caracter”, susține managementul companiei. ECOMATRIX este o companie românească specializată în producția de mobilier din lemn masiv. „Ideile designerilor noștri creează sinergie cu lemnul, care este strict controlat pe parcursul întregii producții, începând cu buștenii obținuți din păduri regenerate și continuând cu uscarea și prelucrarea în conformitate cu standarde tehnice adecvate. Datorită abilităților meșterilor noștri experimentați obținem farmecul inconfundabil al mobilierului din lemn masiv.” (ATTILA EGEI, administrator ECOMATRIX)

ecomatrix.ro

LAITZA NORD S-A ADAPTAT CERINȚELOR INTERNAȚIONALE, REALIZÂND MOBILĂ DURABILĂ SUB BRANDUL SPALLI

„Promovăm o abordare multidisciplinară și pragmatică a sustenabilității industriale prin efectuarea de cercetări ample pentru fiecare produs. Respectul pentru mediu face parte din ADN-ul nostru și a fost întotdeauna exprimat printr-un angajament real. În mobilierul nostru folosim lemn de cea mai înaltă calitate. Este misiunea noastră corporativă de a integra designul excelent cu sustenabilitatea și avem mare grijă să ne asigurăm că fiecare produs este de o mare calitate. Designul nu înseamnă doar estetică și funcționalitate, ci trebuie să se refere la evoluția procesului de fabricație, pentru crearea de mobilă durabilă.” (CATALIN NEAGU, reprezentant LAITZA NORD)

spalli.com

LEMN PROD EX COM A EXPUS MOBILIER DE LIVING SUB BRANDUL XO INTERIORS

„Pentru acest eveniment am pregătit diverse tipuri de mobilier de living, biblioteci scaune și mese, care pot fi realizate într-o mare varietate de modele și culori. Colecția de mese oferă atât modele clasice, cât și moderne, iar unele au o combinație trendy de lemn cu picioare metalice, în diferite finisaje ale lemnului. Întreaga colecție de mobilier este disponibilă în cele șapte culori ale colecției XO Interiors. Este, de asemenea, posibilă combinarea a două culori, o singură culoare în exterior și o altă culoare în interior. Mânerele pot fi realizate din bronz sau aluminiu periat. Sistemul de glisare a sertarelor este unul modern, la fel ca și balamalele ușilor.” (PETER PEOVICI, general manager LEMN PROD EX COM)

xo-interiors.com

M-OLIVER DESIGN A CREAT PIESE DEOSEBITE FAȚĂ DE ALTE PARTICIPĂRI, SUB BRANDUL MARK OLIVER

„Am expus o gamă foarte mare de furnire naturale, furnire exotice, specii din toată lumea și un finisaj nou, finisajul cu ulei bio. Piesa principală a fost o masă cu blatul de ardezie, cu conținut de argint, care a fost foarte apreciată. De asemenea, am prezentat o mostră de blat din lemn fosilizat, respectiv lemn cu o vechime de câteva mii de ani extras din minele din Africa, făcut bucățele și acoperit cu rășini epoxidice. Spre deosebire de marmură acest blat e mai cald, mai plăcut la atingere. Suntem foarte mulțumiți de numărul de vizitatori, de discuțiile avute, de participare.” (VALI GIURGIU,  administrator M-OLIVER DESIGN)

markoliver.studio

MOBEX & COMPANY A EXPUS SUB SLOGANUL TRANSILVANIAN WOODEN TABLES

„Am participat pentru prima dată la acest eveniment pentru că vrem să promovăm produsele MOBEX & COMPANY, în principal mesele din lemn masiv de stejar și stejar sălbatic, în stil rustic, realizate cu măiestrie de profesioniștii companiei. Produsele au fost apreciate și există promisiuni de contractare din partea unor firme din Italia, Spania, Germania, Olanda, Franța, SUA. Vorbim despre produsele noastre cu care ne mândrim atât în țară dar și peste hotare, pe care le realizăm la diferite dimensiuni, pe mai multe modele și culori.” (HORIA CĂDAR, director marketing MOBEX & COMPANY)

mobexfurniture.ro

NORD ARIN A LANSAT MOBILIER SUSTENABIL, INSPIRAT DIN PATRIMONIUL CULTURAL ROMÂNESC

Nord Arin a participat la Salone Internazionale del Mobile 2022 cu o selecție de piese de mobilier premium, din lemn de stejar sustenabil, în cadrul unei expoziții gândite și amenajate în spiritul temei umbrelă a ediției din acest an a evenimentului – sustenabilitatea. Producătorul de mobilier din lemn masiv și-a încântat vizitatorii cu mobilier de living și dining dispus în trei zone distincte din punct de vedere narativ și simbolic. Sub conceptul „Patrimoniu. Sustenabilitate. Design.”, Nord Arin a expus creații inspirate din natură și din patrimonial cultural românesc, pe o selecție exclusivă de finisaje pe bază de apă și cu un limbaj de design minimalist caracteristic brandului.

nordarin.com

MANAGEMENTUL NEWEL TURNING, MULȚUMIT DE PARTICIPARE 

„La această manifestare, la care ne-am dorit foarte mult să participam, am prezentat paturi tapițate cu somiere mobile, masa de dinning și scaune tapițate, precum și elemente strunjite și spiralate. Numărul firmelor care ne-au vizitat standul și cu care am discutat pentru eventuale contracte a fost de 76, dintre care 9 au fost firme partenere, iar celelalte 67 au fost firme noi din Olanda, Franța, Italia, Austria, Elveția, USA, Peru. Produsele pentru care exista posibilități de contractare au fost cadru de pat cu picioare, mese și scaune tapițate.” (ZSOLT CZINE, reprezentant NEWEL TURNING)

ro.furnitureproducers.com

SZELMOB ȘI-A PREZENTAT OFERTA DE MOBILĂ DIN LEMN MASIV

„Ne place să visăm, să desenăm, să proiectăm!  Producem deja peste 700 de modele de mobilier din pin sau stejar, în peste 80 de finisaje. Deși realizăm mobilier standard clasic, înțelegem și apreciem și nevoile clienților care doresc altceva. Astfel că putem modifica dimensiunile mobilierului nostru, putem adăuga sau scoate uși, sertare și rafturi. Ascultăm nevoile lor și facem tot posibilul pentru a le satisface. Cu mobilierul nostru putem transforma o casă într-un cămin călduros și primitor! ” (GABOR SZEL, administrator SZEL MOB)

rusticbutique.ro

URBAN WOODS A EXPUS MESE ȘI MĂSUȚE DIN LEMN RECUPERAT

Produsele URBAN WOODS spun povestea lemnului și o încadrează în peisajul urban, cu ajutorul elementelor de design contemporan sau industrial. Compania produce mese și măsuțe de cafea din lemn de esență tare. Produsele sunt realizate exclusiv din lemn recuperat. Sunt salvați copacii bătrâni și este conservată frumusețea naturală a lemnului. Cu ajutorul rășinii epoxidice sunt evidențiate nodurile și imperfecțiunile lemnului, creând produse unice.

urbanwoods.ro

INDUSTRIA ROMÂNEASCĂ DE MOBILĂ A STRĂLUCIT PE SCENA DE LA MILANO

„Companiile românești s-au prezentat foarte bine în contextul Salonului Internațional de Mobilă de la Milano, lansând și prezentând produse de mobilier preponderent din lemn masiv, cu inserții discrete de inspirație locală și tradițională, bine rezolvate ca forme, proporții și contraste. Atât în planul creației, cât și la nivel de preocupări și realizări ale școlilor de design de mobilier, ale tinerilor designeri precum și ale companiilor, constat că ne situăm foarte bine ca țară, în contextul mondial actual. Desigur această poziție trebuie menținută și îmbunătățită permanent printr-o strânsă colaborare a tuturor actorilor din domeniu și printr-o abordare unitară, dar diversificată a tematicilor și problemelor sectorului designului și fabricării mobilierului”, a explicat, după manifestare, conf. univ. dr. ing. Alin M. Olărescu, decanul Facultății de Design de Mobilier și Inginerie a Lemnului, Universitatea Transilvania din Brașov.

ÎN APARENȚĂ SIMPLU, MOBILIERUL DEVINE MULT MAI SOFISTICAT

„Este o simplitate căutată și sofisticată, rezolvată foarte bine prin forme elegante, materiale și tehnologii noi, contraste puternice, dar armonioase, inserții high-tech, dar și materiale și tehnici meșteșugărești locale/tradiționale. M-a interesat foarte mult expoziția dedicată tinerilor designeri (sub 35 de ani) și școlilor de design – Salonul Satelit. Am observat o preocupare reală orientată către sustenabilitate prin utilizarea de materiale și tehnici locale/artizanale, valorizate prin design, în contextul în care meșteșugurile tradiționale dispar ca urmare evoluției tehnologice a societății. Am văzut că predomină designul și cercetarea unor noi materiale provenite din reciclare/reutilizare; mobilierul și obiectele cu reale valențe sociale, dedicate unor categorii defavorizate (bătrâni, persoane cu diferite dizabilități); mobilierul și obiectele de uz curent care oferă utilizatorului posibilitatea adaptabilității; preocupările certe pentru abordarea circulară a ciclului de viață al produselor”, a completat Alin Olărescu.

Toate firmele românești care au expus în pavilionul național și-au manifestat intenția de a participa și la ediția de anul viitor, din aprilie, a Salone del Mobile.Milano, pentru a continua să-și expună produsele către publicul specializat pe cea mai importantă scenă de prezentare a lumii.

Milano rămâne vârful de lance al designului pentru orice produs, Salonul Internațional de Mobilă fiind un promotor al eleganței și bunului gust

Salone del Mobile.Milano se desfășoară din anul 1961 și este împărțit în trei categorii: Classic, Design și Lux. Gândit inițial ca o modalitate de a promova exportul italian de mobilă și accesorii, Salonul Internațional de Mobilă de la Milano a devenit un  eveniment de marcă pentru impunerea noilor trenduri, urmărind, în același timp, descoperirea celor mai promițători designeri internaționali.

 

 

 

Despre autor

APMR

Adaugă un comentariu