Târguri și expoziţii

România va fi prezentă la cele mai importante expoziții de mobilă din lume

45 de producători români vor expune la Salone del Mobile.Milano, ICFF New York și INDEX Dubai în aprilie, mai și iunie pentru a-și promova produsele și a stabili colaborări și parteneriate internaționale.

Participarea la evenimentele internaționale ale anului este posibilă datorită Consiliului de Export al României – CEXP care, luna aceasta, împlinește 20 de ani de existență.

Reprezentanți ai Guvernului și membri ai comunității de afaceri au participat luni, 1 aprilie, la Palatul Victoria, la evenimentul dedicat aniversării Consiliului de Export al României.

Am apreciat public eforturile Guvernului României pentru deblocarea PPE 2024

Fondurile pentru Programul de Promovare a Exporturilor pentru anul 2024 au fost realocate Agenției Române pentru Investiții și Comerț Exterior – ARICE cu sprijinul Primului Ministru, Marcel Ciolacu, prin intermediul Cancelariei Prim-ministrului, al Secretariatului General al Guvernului și al Consiliului de Export al României”, a declarat Nadina Nedelea Rus, director executiv APMR, în timpul evenimentului aniversar.

Împreună și în parteneriat

„Trăim într-o perioadă în care ne este clar că nu putem rezolva singuri problema deficitului comercial, nici noi, instituțiile statului, nici sectorul privat. Situația actuală, atât de complexă, ne obligă să lucrăm împreună și vă asigur de toată deschiderea guvernamentală în găsirea celor mai bune soluții”, a afirmat Șeful Cancelariei Prim-ministrului, Alexandru – Mihai Ghigiu.

Responsabilitatea noastră, de la Palatul Victoria, este de a menține și de a sprijini activitatea de comerț a României și promovarea exporturilor”, a completat Mihnea Drumea, secretar de stat – Secretariatul General al Guvernului.

Prezentă la evenimentul aniversar, Aurica Sereny, președintele de onoare al APMR și unul dintre membrii fondatori ai Consiliului de Export, a reafirmat importanța acestui parteneriat public-privat. „Membrii APMR au participat la 125 de expoziții internaționale, transformând producția de mobilă din cea de serie în cea de produs de design. Noi ne-am dezvoltat datorită acestor programe, avem rezultate extraordinare, am primit premii importante și am contribuit masiv la creșterea exporturilor.”

„Putem afirma că atât antreprenorul, cât și capitalul român s-au maturizat în ultimii ani și efectul poate fi observat și în echilibrarea balanței comerciale și  reducerea, anul trecut, a deficitului comercial cu peste 5 miliarde de euro comparativ cu anul 2022, adică peste 15,1%”, a declarat ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan Radu Oprea.

Este extrem de greu să ții echilibru între stat și mediul privat

Acest Consiliu nu ar fi existat fără o fire tenace ca Mihai Ionescu. Trebuie să mai trăiți 100 de ani ca să obținem un parteneriat egal. Pentru mine este foarte clar, nu poate exista o parte publică, fără partea privată”, a afirmat cu tărie Maria Grapini, europarlamentar, membru fondator al Consiliului de Export al României.

Una dintre explicațiile pentru care această structură este perenă și funcționează cu foarte bune rezultate din partea privată este că lumea vine și muncește pro-bono. Mai important în viată decât o indemnizație este faptul că, în memoria publică și în cea personală, rămân reușite care marchează existența unui om. Sper ca și colegii din mediul privat, care au lucrat ca și mine pro-bono, să primească prin aceste trofee recunoaștere pentru activitatea prestată”, a declarat Mihai Ionescu, co-președintele Consiliului de Export al României.

20 de ani de activitate a Consiliului de Export al României, un model de colaborare între stat și privat, între Guvern și mediul de afaceri

Faptul că industria românească se dezvoltă în majoritatea sectoarelor de activitate reprezintă validarea măsurilor guvernamentale de susținere a producției interne: alocarea celui mai mare buget de investiții din fonduri naționale și europene, implementarea schemelor de ajutor de stat, soluții legislative. (…) Complementar măsurilor punctuale de susținere a exporturilor și echilibrare a balanței comerciale a României, ne dorim un document strategic adresat acestui sector. La nivelul Guvernului, prin structurile ministeriale implicate în activitatea de comerț exterior, în colaborare cu mediul academic și cu dumneavoastră, mediul de afaceri și patronatele, vrem să creionăm un document strategic pentru promovarea exporturilor și sunt convins ca o să fie încă un bun exemplu de colaborare”, a transmis Prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Pentru a se remarca pe cele mai importante scene din Europa, Statele Unite ale Americii și Emiratele Arabe Unite, companiile românești au pregătit colecții noi, adaptate piețelor respective. Producătorii români vor să profite de această șansă pentru a-și demonstra calitatea, creativitatea și inovația în fața audienței globale.

17 producători români vor expune la SALONE DEL MOBILE.MILANO, între 16 și 21 aprilie

Este vorba despre ALEX PROD EXPERT cu brandul MONTANA, AXM PROD ’93 cu brandul ROMINA Furniture, BRADUL MANECIU, DIS PROD cu brandul byDurieux, ECOMATRIX, ENTOURAGE FURNITURE, IMOB, LEEA’S ROOM FURNITURE, MODEROM STYLE cu brandul CAREL, MOBEX & COMPANY cu brandul Mobex Furniture, M-OLIVER DESIGN SRL, NEWEL TURNING, NORDARIN PROD COM cu brandul Nord Arin, PURE HOME COLLECTIONS, PIZETA DUE, SOLENZARA SALON, SOPHIA 2004, SZEL MOB FURNITURE. Expoziția din Italia este evenimentul emblematic al industriei de mobilă și design, atrăgând atât profesioniștii din domeniu, cât și pasionați de design din întreaga lume.

Vezi aici noile colecții ce vor fi prezentate la Milano: romania-salonedelmobile.ro

11 producători de mobilă, decorațiuni și design interior vor încerca să cucerească arhitecții și designerii din SUA la ICFF New York, între 19 și 21 mai 2024, iar 17 companii românești vor expune la Dubai pe o suprafață de 461 de mp. INDEX Dubai va avea loc între 4 și 6 iunie 2024, iar România va fi reprezentată de un număr dublu de companii față de ediția din 2023.

 

 

Despre autor

APMR

Adaugă un comentariu