Proiecte

OPEN CALL L4MS

L4MS lansează primul Apel Deschis pentru depunerea de subproiecte cu finanțare totală nerambursabilă de 1,5 milioane de euro pentru Experimente transfrontaliere de Aplicare a noilor tehnologii în logistica intra-fabrică

Scopul final al programului de accelerare L4MS este reducerea, de până la 10 ori, a costului și a timpului de instalare a roboților mobili. Acest lucru va permite implementarea unor soluții de logistică excepțional de mici și de flexibile, care nu necesită vreo schimbare de infrastructură, întreruperi în producție sau expertiză proprie

L4MS (Logistics for Manufacturing SME’s / Logistică pentru IMM-urile din producție) caută în prezent IMM-uri și firme cu capitalizare medie europene din producție pentru a dezvolta împreună soluții inovatoare de impulsionare a logisticii din halele de producție. Pe lângă finanțare nerambursabilă, companiile vor primi sprijin tehnologic extins din rețeaua L4MS.

Cum se aplică pentru finanțare la L4MS?

Cei mai buni candidați cu cel mai mare potențial de inovare vor avea acces la: Matchmaking cu integratori de sistem și producători de roboți mobili, finanțare de până la 250.000 de euro, mediu de testare de ultimă generație, din regiunea dvs., mentorat pentru modele inovatoare de afaceri și servicii, experți în tehnologie pentru adoptarea celor mai recente soluții de automatizare a logisticii, formare pentru a recalifica lucrătorii și finanțare pentru extinderea noului model de afaceri.

Experimentele selectate vor lua parte la un program de instruire riguros și personalizat, utilizând platforma industrială deschisă de tip IoT (Internet of Things) L4MS, denumită OPIL (Open Platform for Innovations in Logistics / Platforma Deschisă pentru Inovații în Logistică), pentru a virtualiza complet automatizarea logisticii intra-fabrică și a accelera drastic procesul de inovare în acest domeniu.

„Dacă companiile sunt dispuse să facă pasul înainte pentru a-și îmbunătăți procesele de logistică, merită să se alăture acestui program. L4MS nu se referă numai la aducerea unui AGV (VAG – Vehicul Automat Ghidat) sau a unui robot în unitatea de producție. Este vorba despre analizarea întregului proces și despre găsirea de soluții la întrebări de tipul cum, când și ce. Și merită în mod cert timpul dvs.”, spune Kristo Timberg, directorul executiv al firmei estoniene AS ChemiPharm, una dintre cele trei companii care s-au alăturat programului L4MS ca experimente pilot.

Actori regionali: Consorțiul include Hub-uri de Inovare Digitală (DIH/HID) în curs de dezvoltare și asociații ale producătorilor din diverse sectoare industriale APMR (RO), LRA (LT), PBN (HU) și un cluster de robotică OR (DK), care va juca un rol cheie în diseminarea pieței virtuale L4MS şi a Apelurilor Deschise pentru solicitarea de finanţare. În plus, consorțiul lucrează cu 6 HID-uri ca Noduri Satelit pentru L4MS: MANUVAL (ES), PRODINTEC (ES), TRDA (PL), TTU (EE) HTEC (Serbia) și CERTH (GR).

FMWC va furniza și dezvolta o metodologie inovatoare pentru instruirea și recalificarea lucrătorilor și leadership-ul IMM-urilor de producție.

Dacă ești un IMM sau un Mid-Cap (firmă cu capitalizare medie) de producție care caută să își stimuleze capacitatea de producție și profiturile, programul de accelerare L4MS este pentru tine!

Apel Deschis pentru solicitarea de finanțare: 1 sept. – 30 nov. 2018 la l4ms.eu

Pentru informații suplimentare:
Ali Muhammad, Coordonator accelerator L4MS
ali.muhammad(a)vtt.fi

 

Proiect finanțat de Programul cadru Orizont 2020 al Uniunii Europene,  Contract de finanţare nr. 767642.

 

 

www.l4ms.eu

Despre autor

APMR

Adaugă un comentariu