Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR) coordonează din luna noiembrie a anului trecut proiectul european Erasmus+ „O nouă abordare a învăţării principiilor ERGOnomice prin intermediul realităţii virtuale pentru deSIGNerii lucrând în sectoarele tapiţeriei şi produselor pentru dormit” – ERGOSIGN (2015-1-RO01-KA202-015091).
Proiectul este un proiect de parteneriat strategic, care se desfăşoară în perioada 2015-2017 şi se adresează în principal profesioniştilor în design şi proiectare, studenţilor la design, tehnicienilor din firmele de mobilă, profesorilor, furnizorilor de pregătire şi formare profesională, tehnicienilor-designeri şi elevilor care se pregătesc să devină tehnicieni-designeri sau celor care doresc să opteze pentru o carieră în această direcţie (elevi, şomeri).
Mobila tapiţată şi produsele pentru dormit sunt categorii importante pentru industria europeană a mobilei şi dezvoltarea durabilă a acesteia, cu o contribuţie semnificativă la sănătatea economică a sectorului, la competitivitate, creativitate, inovaţie, nivelul ocupării forţei de muncă şi export.
Proiectul ErgoSign propune crearea unei căi de învăţare flexibile şi a unei programe de învăţare în concordanţă cu nevoile celor care învaţă şi ale companiilor din sectoarele mobilier tapiţat şi produse pentru dormit, care are potenţialul de îmbunătăţi capacitatea de inovare, expertiza şi valoarea adăugată a întreprinderii.
Proiectul a debutat în luna noiembrie 2015, partenerii reunindu-se pentru întâlnirea de start a proiectului pe 10 decembrie 2015 la Bucureşti. Ședinţa a fost găzduită de Centrul Expoziţional Romexpo Bucureşti şi a prilejuit discutarea paşilor concreţi de făcut în direcţia dezvoltării ideii şi materialelor proiectului în etapa imediat următoare.
Parteneri în proiect sunt:
- CETEM, Spania;
- Universitatea „Transilvania” Braşov – Facultatea de Ingineria Lemnului, România;
- Universitatea Primorska, Slovenia;
- Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR) (coordonator) şi
- Camera Naţională a Producătorilor de Mobilă din Polonia (OIGPM), Polonia.
Proiectul este co-finanţat de Uniunea Europeană. Publicarea acestor informaţii pe website-ul de faţă reflectă doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia Europeană nu poate fi făcută responsabilă pentru nici o utilizare a informaţiilor conţinute.