Târguri și expoziţii Vreau mobila

Târguri internaționale în a doua jumătate a anului

Asociația Producătorilor de Mobilă din România are aprobată, pentru semestrul al doilea al acestui an, participarea în cadrul Programului de Promovare a Exporturilor, administrat de MMACA, la târgurile internaționale de mobilă: MAISON&OBJET de la Paris, HOSPITALITY Doha, Qatar, precum și la MEBEL, de la Moscova.

AURICA SERENY, președinte APMR: „La data de 11 aprilie am aflat că firmele selectate de MMACA nu mai pot fi prezente la târgul de la New York, din cauză că nicio firma organizatoare nu a depus oferta pentru a participa la licitație. Noi credem că motivul neînscrierii în competiție a fost timpul prea scurt prevăzut pentru organizarea standului național. Târgul are loc între 21 și 24 mai. Timpul necesar transportului este foarte mare. Am făcut numeroase demersuri la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA) pentru a urgenta data licitației și data evaluării ofertelor. Dar termenul de evaluare trecut în documentație a fost 28 aprilie.”

logo_MOparis_k_rvbMAISON&OBJET, Paris, 8-12 septembrie 2017 –  mobilă, design și decorațiuni interioare

Participarea la târgul MAISON&OBJET, de la Paris, este aprobată de minister. Până acum, 19 firme și-au exprimat interesul pentru această expoziție internațională. Încă nu s-a rezervat spațiul. Este o situație dificilă, din cauză că, în ultimii 2 ani, deși a fost rezervat spațiul, România a ratat participarea. Motivul? Neorganizarea la timp, de către minister, a licitațiilor pentru standul național. Acum, organizatorul MAISON&OBJET cere plata în avans.

hospitality QATAR 1

HOSPITALIY, Doha, Qatar, 7-9 noiembrie 2017 – mobilier HoReCa

Înscrierile vor începe după data de 7 mai. Participarea este aprobată de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA). Până acum și-au exprimat intenția de participare 10 firme.

MEBEL, Moscova, 20-24 noiembrie 2017 –  mobilă și design

Înscrierile vor începe după data de 20 mai. Este aprobat de MMACA. 8 firme și-au exprimat deja interesul de a participa.

mebel17_top_eng (002)

 

esprit

ESPRIT MEUBLE, Paris, 2-5 decembrie 2017 – mobilă de lux

AURICA SERENY, președinte APMR:  „Întrucât nu se realizează participarea la New York, la propunerea unor firme membre APMR, vom susține la minister includerea participării la târgul ESPRIT MEUBLE de la Paris, târg specializat în mobilă de bună calitate, mobilă de lux, un târg complementar expoziției MAISON&OBJET. ESPRIT MEUBLE este business to business, expoziția nu se adresează consumatorului final, ci firmelor interesate să se cunoască între ele și să caute oportunități de afaceri. Cu toate că nu s-a participat în ultimii 2 ani la MAISON&OBJET la Paris, exportul de mobilă pe Franța a crescut în anul 2016 cu 17,1% față de media de creștere de 7,3%.”

Despre autor

APMR

Adaugă un comentariu