Proiecte

Transparenţă pentru Calificarile de Tapiţer şi Tâmplar şi pentru Calitate în Industria Europeană a Mobilei

 bolsterup_EN bolsterup_PL bolsterupII bolsterupII_DE

bolster_up

APMR s-a implicat în perioada 2012-2014 alături de alte organizaţii patronale ş instituţii de învăţământ profesional din Europa într-un excelent proiect cofinanţat de Comisia Europeană. Bolster-Up II este un proiect care a dezvoltat două profiluri comune de competenţe europene pentru tapiţeri şi tâmplari, care împreună formează cam 50% din lucrătorii calificaţi din sectorul European al prelucrării lemnului şi mobilei.

Profilurile dezvoltate se bazează pe examinarea extensivă a calificărilor naţionale şi a cerinţelor de competenţe din sector. Rezultatele proiectului vor fi introduse în dialogul social European şi vor fi diseminate pe larg în toată Europa. Scopul pe termen lung al acestor activităţi este acela de a se atinge o acceptare largă şi recunoaştere reciprocă a profilelor ocupaţionale nucleu.

Consorţiul proiectului constă din parteneri sociali din industria mobilei, organizaţiile-umbrelă la nivel European din care aceştia fac parte şi furnizori de pregătire profesională. Ne dorim, de asemenea, implicarea în acest demers a tuturor părţilor interesate de industria lemnului şi mobilei ca parteneri colaterali şi ca experţi în comitetul consultativ al proiectului.

Sigla Programului Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii

Acest Proiect este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Publicarea acestor informaţii pe website-ul de faţă reflectă doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia Europeană nu poate fi făcută responsabilă pentru nici o utilizare a informaţiilor conţinute.

Despre autor

APMR

Adaugă un comentariu