Industria Mobilei Legislație

23 de firme au fost atestate ca producător de mobilă în prima ședință din 2018

Comisia de atestare întrunită la data de 13 februarie 2018 a aprobat atestarea ca producător de mobilă a încă 23 de firme. Două firme au fost respinse de la atestare, iar 3 au fost amânate.

Companiile care au fost atestate ca producător de mobilă, la ședința din 13 februarie, sunt:

NOUL WOODEST, ROMFOREST CO, MOBIL TILEAGD, DIETZ ARTICOLE DIN LEMN, LAVIPROD, COROM EXPORT, CLASIC PROD MEX, MASIFPANEL, MOBILA RADAUTI, TANEX WOOD INDUSTRY, DIP&GIP, MIVOR PROD, NORD SIMEX, SOLO SHOT, SARAL PROD, SAUCOLEMN, MOB SERV IMPEX, PLIMOB, BRAV WOOD VALSAN, ELVILA, SEZAR FOREST, ELIAS MOB STAR, MONTE CRISTO MOBILI.Anul trecut, Comisia a aprobat atestarea a 52 de firme. Cele mai multe solicitări pentru obținerea certificatului de atestare au fost făcute după publicarea în Monitorul Oficial, în octombrie 2017, a Regulamentului de valorificare superioară a masei lemnoase, care impune ca la prima licitație să se prezinte doar companiile care dețin certificat de atestare de producător de mobilă sau operatorii economici care dețin precontract de servicii de prelucrare primară a lemnului fasonat încheiat cu producătorul din industria mobilei care deține certificat de atestare.

Pentru ca procesul să se poată desfășura în cele mai bune condiții, dosarele trebuie să conțină toată documentația necesară

Firmele trebuie să completeze dosarele conform prevederilor Regulamentului stipulat în Ordinul 2222/18.11.2016 al Ministerului Apelor și Pădurilor.

Persoanele juridice care obțin Certificatul de atestare au dreptul de a participa la licitațiile de masă lemnoasă fasonată provenită din fondul forestier proprietate publică a statului în condițiile art.60 alin.(5) lit. g. din Legea 46/2008-Codul Silvic și beneficiază de dreptul de preempțiune la achiziție în conformitate cu Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică.

Dosarele pentru atestare se trimit la sediul Asociației Producătorilor de Mobilă din România (APMR) și se analizează lunar sau ori de câte ori este nevoie, la propunerea președintelui Comisiei

Relații se obțin de la Secretariatul Comisiei de atestare: 021 3155142, 021 3155147, 021 3155168.

Facem precizarea că este utilă contactarea unui membru APMR, care face parte din Comisia de atestare, înainte de expedierea documentelor prin curier, pentru verificarea în prealabil a documentelor.

 

Despre autor

APMR

Adaugă un comentariu